Jag vann tamponger!

2009-06-30 @ 17:22:31 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Yes!!
Tror jag har glömt nämna det här på bloggen men jag vann nyligen en tävling på Mollys Hälsoblogg. Priset var ett paket special designade ekologiska tamponger, kan man ju liksom aldrig få för många utav ;) Fick hem paketet idag :)




"Lingonvecka" heter dom. Sött va ? :)



Det är ingen TV jag vunnit direkt men jag blev skitglad i alla fall:D Jag vinner så sällan tävlingar, det måste bero på att jag har tur i annat, t ex har jag ju världens bästa Alex, en underbar familj och ett liv som jag älskar!

Tack Molly!

Enjoy;)

H

Frukost

2009-06-30 @ 11:21:56 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Godmorgon,

Häromdan åt jag en supergod frukost, nämligen havregrynsgröt med bär och en skiva av mitt hembakade grovbröd med leveråastej.



Gröten:
Blanda 2 dl vatten med 1 dl havregryn + 1 nypa salt. Koka upp i några minuter på spisen. Toppa med bären:) Om du gör i micron kan du hälla på bären och de sista 30 sekunderna så blir dom mjuka å varma.

Enjoy;)

H

Filmjölkslimpa

2009-06-29 @ 21:04:05 Permalink Kommentarer (8) Trackbacks ()


Här kommer det utlovade receptet på filmjölkslimpa!
Receptet är hämtat från Leila Lindholm's kokbok "Piece of cake", jag har gjort en del ändringar så det här är min variant av limpan :)





4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1.5 tsk salt
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
2 dl russin

Gör såhär:
Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunke (hasselnötterna ska vara grovt hackade). Häll försiktigt mjölblandningen i filmjöken, blanda med hjälp av degkrokar för bästa resultat. Blanda inte mer än vad som behövs!! Häll upp smeten i en brödform, strö över lite grovt rågmjöl. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 45 min. Låt limpan svalna innan du skär upp den :)

Hoppas det smakar!

Enjoy;)

H

Jag har kollat igenom gamla inlägg..

2009-06-29 @ 12:42:45 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

.. och upptäckt en hel del grejer..!

Det hela började med att Esther sa till mig att hon letat igenom min blogg efter receptet till den goa filmjölkslimpan jag alltid gör men utan att hitta det. Jag tänkte förstås att Esther måste ha letat riktigt slarvigt, jag menar det där receptet har jag väl lagt upp minst 1000 gånger? Men nej, Esther har rätt! Jag har en jävla massa bilder på allt jag lagar och äter, men verkar sällan lägga upp recepten! Vilket är oerhört dumt! 

Jag har därför börjat med kategorier.. Just nu har jag en kategori som heter recept, dit har jag länkat dom flesta (orkade inte kolla igenom alla) inläggen som innehåller ett recept. I framtiden, när jag har blivit duktigare och lagt upp fler recept å inte bara bilder så kommer kategorin att utvecklas och specificeras (heter det så?!) lite mer :) Ni vet typ, "frukost", "bröd", "kakor", etc.. 

Såå Esther, jag lägger upp filmjölkslimps receptet senare ikväll när jag kommer hem :D Remind me!! 

Enjoy;)

H


Avslutar gamla grejer, påbörjar nya..

2009-06-29 @ 09:22:47 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tjaa på er! 
Knasig rubrik va, men det är faktiskt helt sant! Igår t ex jobbade jag min sista dag på coop! Kändes lite sorgligt men ändå jäkligt skönt! Det har varit ett jättebra jobb men nu är det dags att byta miljö;) Till er som missat det ska jag börja jobba på en ica butik istället ;) Hihi.. Anledningen till bytet är delvis att jag vill och delvis att jag blivit erbjuden en deltidstjänst. 
Lisette tyckte absolut att min sista dag som cooptjej skulle firas så vi bestämde oss för att ta ett glas på stan! Nån som varit på Josefinas på Djurgården? Det är en skitcool restaurang med Stockholms häftigaste inredning (uteredning?) och bästa utsikten. Har alltid velat testa det stället och gårdagen kändes som det perfekta tillfället. Men vafan tror ni händer när vi kommer dit? Jo, en stor fet skylt där det står "20års gräns"!! Jahapp, det var ju bara att vända på klackan och börja fundera ut nått annat ställe.. Det slutade i alla fall med att vi hamnade på Friday's i Kungsträdgården, vilket var skitmysigt! 

Nu till det nya. Alex och hans familj har flyttat till en större lägenhet!! Kändes lite konstigt att hoppa på Norsborg tåget istället för Fruängen igår när jag skulle hit. Lägenheten är i alla fall superfin och Alex har fått ett eget rum, wohoooo!! Till er som inte visste det bodde han i vardagsrummet i den förra lägenheten för den är så liten. Privatliv? Nada.. Haha.. :) 

Hoppas på att Alex kan visa mig omgivningarna lite idag.. Vore ju bra att hitta till ica butiken ifall man skulle bli sugen på nått, haha ..;)

Enjoy;)

H


Grattis Storasyster!! <3

2009-06-28 @ 08:58:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()



Igår fyllde världens bästa storasyster 21 år! Grattis <3






Enjoy ;)

H

Picnic med tjejorna och grovt bröd!

2009-06-26 @ 22:36:39 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hej på er!
Idag har varit n underbar dag! Lisette och Esther kom hit, vi packade en picnic och drog till badberget. Stannade där hela dagen vilket var skitmysigt! Vi käkade kyckling och vattenmelon och snackade en massa skit ;)






Senare på eftermiddagen testade jag att baka ett nytt bröd.. "Borrgårdens grova bröd".. Skitgott!!





2.5 dl rågkross
2.5 dl vetekross
1.5 dl havrekli
2.5 dl vetegroddar
2.5 dl linfrö
2 dl solrosfrö
2.5 dl fint rågmjöl
2.5 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
5 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 liter a-fil (lr liknande)
1 rivet äpple
2.5 dl mörk sirap
1.5 tsk salt

Blanda filen och den mörka sirapen i en separat skål. Blanda resten av ingredienserna i en annan skål, häll i blandningen i filen. Rör om ordentligt. Tillsätt äpplet sist. Dela upp smeten i 3 st brödformar. Grädda i 90 min i 150 grader.


Enjoy;)

H

Ännu en dag i solen :)

2009-06-24 @ 16:26:32 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Hej på er!
Under förmiddagen var jag riktigt effektiv. Tog en joggingutr och red Olympus. Efter det blev det lunch och sen solstolen heeeeela eftermiddagen. Helt underbart!! Mamma och jag har legat som paddor i solen, hihi ;)




Västerbottenpaj med sill och sallad till lunch




Sen drack mamma och jag nektarinsmoothie i värmen




Nu ska jag fixa lite innan jag drar till Alex!

Enjoy;)

H

Segt att jobba till kl 22 på coop...

2009-06-23 @ 22:52:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äntligen hemma!! Jobbade bara 6 timmar, men när man jobbar kväll är det alltid så segt eftersom det är rätt lite kunder... Däremot satt jag i shop express kassa så fick lära mig nått nytt ;) Alltid kul )

Var ju som sagt hos farmor och farfar idag. Det var mysigt. Vi satt mest i skuggan och snackade. Lite sol och läsning blev det förstås men det var grymt varmt!! Vatten vatten vatten...
Blev tyvärr inget bad i poolen.. Den är varm men dom har inte gjort alla dom där bakterie testerna ännu, så jag antar det är bäst man väntar tills läget är lugnt ... Vore ju inte kul att få nån jobbig pool infektion nu när sommaren äntligen är här!!

Vad händer i morrn...? Hmm, det får vi se då;)

Enjoy;)

H


Soool å pool

2009-06-23 @ 08:55:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Godmorgon bloggen!
Har sovit som en stock inatt! Riktigt skönt :)
Idag blir det en dag i solen! Åtminstone fram till klockan 4 för då ska jag jobba... Blä, vill mycket hellre ligga i solstolen;)
Mamma ska i alla fall in till stan snart så istället för att vara hemma hela dagen tänkte jag åka till farmor och farfar och umgås lite med dom :) Maya får förstås hänga me:) Ska ta med mig min braiga bok så jag kan läsa lite, kanske blir det ett dopp i poolen också, vem vet ;)




Kaffe och dator i morgonsolen :)


Som sagt, ska jobba ikväll så antingen blir det ett inlägg sent när jag kommer hem, eller så hörs vi i morgon!

Enjoy;)

H

Har betsat möbler med mamma

2009-06-22 @ 21:40:54 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Heej på er,
igår kväll kollade Alex och jag på "Confessions of a shopaholic". Den va bra, men ingen höjdare direkt:) En riktig tjejfilm egentligen men jag tror ändå Alex tyckte den va helt okej;)

Idag har varit en lugn men ändå händelserik dag. Har hjälpt mamma att betsa nattduksborden till hennes och pappas sovrum. Dom var så jävla fula innan och nu är dom skitsnygga!! :D Fråga mig inte vad "betsa" innebär, det är väl typ som att måla fast att färgen är lite mer som vatten i konsistensen och resultatet blir lite geneomskinligt. Fint blev det i alla fall!
Resten av dagen spenderades i solstolen med en bok. Håller som sagt på med Åsne Seierstads "Hundra och en dag". Den är grymt bra! Tyckte den var lite seg först men nu har jag verkligen kommit in i den! 



Såhär tråkiga var dom innan betsningen..




å såhär snygga var dom efteråt!!




Fixade en smarrig fruktsallad till mig och mamma som lite belöning efter det hårda arbetet med betsingen;) Apelsin och nektarin skuret i bitar med ringlad honug och krossade mandlar på toppen, mums!;)



Ikväll blev det ett spontant restaurangbesök i Vaxholm. Me like;) Jag käkade stekt strömming med potatismos och lingon, en riktig klassiker ;)

Enjoy;)

H

Rastlösheten kryper närmare...

2009-06-21 @ 21:43:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej på er!
Visst är det härligt att vara ledig?! Jag tycker också det, men jag måste verkligen bli bättre på att bara njuta. Njuta av att göra ingenting! Har aldrig varit bra på sånt..


Började dagen med att släppa ut hästarna och sen äta en lååång å mysig frukost på den soliga altanen. Lite senar fick det bli en joggingtur och därefter lite läsning i solstolen.. Men sen höll jag fan på att bli galen!! Måste ha nått att göra!!
Mamma hade köpt hem några blommor så jag hjälpte henne att plantra dom. Sen fick det helt enkelt bli en tur till centrum för lite shopping! :D
För min del blev det ett par skitsnygga gladiator inspirerade sandaler och ett par söta trosor. Mamma köpte en snygg bikini.



Frukost - Vaniljyoghurt med fruktmusli, filmjölkslimpa med leverpastej å gurka och apelsinjuice





Före...




Efter.. :)




Vid 7-tiden kom A hit. Ikväll ska vi kolla på "Confessions of a Shopaholic" haha.. Passar mig;) Nån som sett den?? Är den bra??

Enjoy;)

H

Lunchtips!

2009-06-21 @ 12:16:30 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Korvomelett



2 pers.

4 ägg
2 msk vatten
salt
peppar
2 tsk valfri krydda, eg basilika
2 chorizo
ca 4 kokta potatisar
1 liten gul lök
½ burk oliver

Vispa ihop ägg, vatten och kryddor. Hacka löken och stek den. Skiva corizon och potatisen och lägg i tillsammans med löken i stekpannan. Stek till det har fått en fin färg. Häll på äggstanningen och oliverna. Gör hela tiden småhåll i omeletten så att äggstanningen sprids.
Servera med en god sallad!

(Egentligen kunde receptet ha varit: 4 ägg + det du har hemma! Man kan göra omelett av i princip vad som helst, det är därför det är så underbart!;))


Enjoy;)

H

Såhär såg min midsommarafton ut

2009-06-20 @ 20:07:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()





Lugn eftermiddag på altanten




Mamma och jag hade satt ihop ett knep å knåp häfte som höll alla sysselsatta under eftermiddagen ;)




Morfar tog en tupplur i min nya hängmatta, hihi




Dags för 5-kamp! Hästsko kastning.. (förstås;))




Amanda suger på den sega råttan....




... å spottar den så långt hon kan!!




Stövelkastning var förstås också en gren..




... å bollkastning..




.. men den roligaste var nog denna!! haha..






Sen blev det käk!





Grillspätt med ugnsbakade potatishalvor, solskenssallad och grillade grönsaker




Till efterrätt blev det marrängtårta med fläder. Smarr;)


Kvällen fortsatte sedan med nötter och en hel del gott att dricka :) Har tyvärr inga bilder från senare på kvällen, hade lite annat för mig så jag glömde bort kameran helt, hehe..


Enjoy;)

H


Midsommar

2009-06-20 @ 13:52:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bästa midsommaraftonen här igår! Massa god mat, vin i mängder å jag vann fga med hutt!! haha
Berättar mer i ett senare inlägg:) Lägger upp fler bilder då också, här får ni en på våran lilla midsommarstång :D




Nu ska jag mamma och pappa åka till storasyster för en fika!


Enjoy;)

H