Topp 5

2008-04-29 @ 20:07:28 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()



Topp 5 Hannas ipod just nu:

1. Me he enamorado de ti - Arcangel
2. Lolipop - Lil Wayne
3. Never forget me - Bone Thugs
4. Yo soy tu gatita - La Factoria
5. Low - T Pain ft. Flo Rida


image46


H




Massa kul i Täby

2008-04-27 @ 18:48:59 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Yesss, har varit i täby rätt mycke i helgen:)
I fredags vare Geckolife, ett party som arrangerats av ett eventteam med samma namn, på täby galopp. När vi kom dit vare nästan så man trodde man hade kommit fel, "Hallååå var e alla..?" Men så småningom började det rulla in lite folk,, mycke snobbar enligt Anna och mig men till slut kom det även lite "normala människor"..;) Inte så värst mycket folk på dansgolvet (kanske eftersom det fanns 3 stycken!! Hade räckt med 1..) men det ändrade vi på efter 2 drinkar. Jag tjoade runt i Mari´s mammas ballerina skor, mina egna fina pumps gick nämligen sönder på vägen dit, klacken gick av!! Så ja, jag vandrade genom halva täby mitt i natten med bara en sko och kort kjol, såg säkert jättefint ut... Men en MASSA tack till GullBritt som kom med ett par skor till mig:D
På lördagskvällen fortsatte täby besöken, den här gången på Tibble teater där vi, alltså jag Alex Soffan Mamma och Pappa åkte för att kolla på "FAME-musikalen" av musikallinjens avgångsklass, Julia var också med och hon var superduktig!! Skitsnyggt ass i dom där trikåerna asså;) Iaf, det va skitkul å alla va verkligen jätteduktiga:)
Idag har jag mest varit hemma, Alex å jag har haft wrestling/kudkrig/ninja fight i vardagsrummet, haha lika kul som alltid;)

image45


Nu väntar Valborgsveckan:D
Hare gott!!

H

Gå ut i solen!!

2008-04-24 @ 10:39:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hejsan!!
Visst ere härligt med sooool?? Gick upp runt 8 idag och tog en joggingtur, åt sedan en härlig frukost i solen ute på altanen och tog sedan fram skolböckerna och pluggade lite i värmen:D
Vill bara uppmana alla att gå ut i solen nu när den äntligen är här!! Snart ska jag till skolan och sen blir det en tur till stan för lite shopping i det underbara vädret!

Chao!

H

image44






Hanna å Sofie kan själva:D

2008-04-21 @ 20:58:33 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jajamensan det blev vi tvugna att bevisa eftersom mammsen å pappsen drog till Barcelona i torsdags. Lyllos dom. Men det förtjänade dom faktiskt, dom har slitigt mycket med jobb och allt på senaste tiden.. Soffan å jag passade på att leka lite "ansvarstagande" för en gångs skull och åkte till coop för att storhandla, städade badrummet och tillverkade en kryddrabatt av sandlådan på baksidan (okej det sistnämda var sofies projekt faktiskt, hon överträffade mitt egna lilla badrumsstädande måste jag erkänna;)).
På torsdags kvällen var jag Hanna och Vicki lite sentimentala och drog till Karby för att kolla in Öppet Hus och 9ornas Cabarét. Det var nice! På fredagen var jag ledig (:D:D:D:D:D) passade då på att rida mitt första dressyrpass på Olympus för Birre och senare på kvällen vare dags för jobb, d va rätt nice. Det var däremot inte riktigt lika nice att gå upp kvart i 6 morgonen efter (lördag!) för att åka till jobbet igen. Men när man väl kommer dit och börjar bygga äppelberg, rensa bland paprikorna och trava upp massvis av basilikakrukor med etiketten åt rätt håll (mycket viktigt enligt mig) så är det ganska kul faktiskt och tiden rullar på rätt fort. Men måste nog erkänna att det är rätt skönt när klockan slår ett och det är dags för hemgång;)
På eftermiddagen kom Alex och hans kompis Fredrik hem till oss. Dom ska spela in en musikvideo (skolprojekt) och jag och Olympus (!) ska vara med. Så vi pallrade oss ner till stallet, jag fixade i ordning Olympus med vitt fint schabrak och allt och sen drog vi ner till ängen. Omgivningen är ju viktig för kamerafolk;) Scenen skulle föreställa en dröm så jag skulle komma galopperandes utan hjälm iklädd en gräddvit klänning och ballerina skor. Olympus tyckte det var spännande med kamerastafli och grejer mitt ute på ängen så han flaxade runt lite och ett tag trodde jag nästan jag skulle åka av, men allt gick bra i alla fall:) phu!
Eftersom vi va så inne i filmandets värld så fick vi för oss att spela in ett matlagningsprogram medan vi lagade middag, om du är intresserad av att kolla:

http://www.youtube.com/watch?v=-TD-inx9OnA
http://www.youtube.com/watch?v=9ECuXDxT1Oo&feature=related


OBS! del ett och två;)

Dagen därpå hämtade Sofie å jag mamma å pappa vid flygplatsen, lite bruna hade dom allt blivit *avis*!!!
Dom hade gjort en massa spännande, bl a kollat på gaudí arkitektur, varit på barca match (!!!) och tagit det kola! Fett nice!!
På hemvägen åt vi glass!:D

Chaooo hare!!

H

Knasigt system?!

2008-04-10 @ 23:35:31 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Okej så här är läget..
Alex farbror Gonzalo skulle kommit på besök till Sverige. Dom har inte setts på två år så såklart är alla jätte glada över att han ska komma. Jag själv har tom försökt slipa spanskan lite eftersom han inte pratar engelska.
Men vad händer.. jo, när han mellan landar i Frankrike (OBS! ca 2 timmar från Sverige!!) så får han helt plöstligt inte åka vidare?! Han har alla papper som behövs, pass tom en returbiljett men tydligen har han "för lite pengar" för att det ska vara rimligt att han ska stanna i Sverige så länge:S Ja menar, helloooo??!! Knasiga så kallade "EU-regler"..
Alex pappa försöker få kontakt med flygplatsen, flygbolaget, ambassaden och allt möjligt. Men i Frankrike pratar man inte engelska, utan där slänger man på luren om det är en icke fransktalande som ringer. Hur kan det komma sig att det inte finns en ända som snackar engelska på en flygplats??!!!!! Borde inte det vara en EU-regel??
Så stackars Gonzalo ser ut att behöva vända tillbaka till Chile....:(
Fan, jäkla system......

Men allt kan ju hända,,,let´s hope for a miracle!

H

Vad är sanning?

2008-04-09 @ 22:16:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vårat topic på TOK presentation idag..
Man blir nästan lite knäpp av att tänka på det där med sanning..
Jag menar, finns det verkligen något som vi kan vara heeeeeeeelt säkra på att det verkligen är sant?
Att jorden är rund?
Att 1+1=2?
Att om jag släpper ett äpple i luften så faller det till marken?

Men kan vi verkligen vara helt säkra bara sådär? Jag har aldrig sätt jorden på så långt avstånd, tänk om 1 egentligen betyder 3, då är ju 1+1 faktiskt 6!! Och äpplet, jag det måste jag ju faktiskt släppa och se efter innan jag kan säga att det helt säkert kommer falla till marken,, eller?

Okej, det där förklarar bara hur flummig en TOK lektion kan vara hahahahahaha

H

Ett fenomen som inte borde få finnas...

2008-04-04 @ 22:53:05 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Jag måste bara få säga en sak... jag mår så jäkla bra just nu! Ja göra verkligen det.. Jag mår bra, min familj mår bra, de känns helt ok i skolan å ja har världens bästa pojkvän, men grund och botten för att jag känner att jag mår så bra just nu,, att jag mår så mycket bättre än för några månader sen, är att jag äter ordentligt. Helt ärligt. Jag har aldrig haft anorexia, har aldrig haft bullemi, men ätstörningar är något jag kommer få leva med länge till..

Det finns en känsla att man inte duger, eller man skulle kunna vara bättre. Jag tror dom flesta av oss har kännt den, men snälla gör inget åt det. För mig började det med små, väldigt små komplex för mina lår. Jag var varken tjock eller smal, jag vägde ungef'är det jag skulle, men ja tyckte att mina lår var lite för stora. Jag hade säkert inte mått dåligt av att mista nått kilo. Jag började träna lite mer, jag var så oerhört stolt över mig själv, tyckte jag var så himla duktig. Jag började springa säkert 5 dagar i veckan. I början var allt okej, jag mådde bra, kände mig nästan piggare och mer motiverad av lite mer motion, kroppen kom igång på nått sätt. Men så lätt det välter över... Jag började undvika fikabröd, och det är väl ingen fara? Jag menar ingen kan påstå att en bulle är nyttig?! Sen insåg man hur kilona började rasa, ett kilo, två kilo.. Det var så mycket lättare än jag hade förväntat mig, och det triggade mig. Jag började inte bara undvika fikabröd och godis, det gick vidare till mjukt bröd, ris, potatis, pasta, ja allt som innehåller kolhydrater! Vi har väl alla hört talas om atkins metoden liksom..? Och fett, ja det var ju inget man behövde!
Helt manipulerad av mig själv gjorde jag en kombination av alla bantingsmetoder jag visste om. Tror inte jag åt mjukt bröd på flera månader. Det kändes som att hur lite jag än åt, så var det för mycket. Allt skulle sätta sig på kroppen, och därför var jag tvungen att träna bort allt. Till en början var det som sagt triggande, men till slut började min kropp säga ifrån. Jag kände mig nere och var allmänt sur. Allt irriterade mig. Och det jobbigaste av allt var hur arg jag var på mig själv för att jag var så bitchig mot alla, speciellt mot mamma och pappa. Naglar började spricka. Mensen försvann. Det ända som triggade var flera gram som försvann.
Det gick så långt att jag tappade 15 kilo på mindre än ett år. Jag vet inte själv när jag insåg vad jag höll på med men jag minns speciellt en natt. En natt när jag började gråta helt hysteriskt för att mamma blev sur på mig för att jag trängde mig i "tandborstningskön" eller nått liknande. Jag blev sur, mamma blev sur, och jag blev så arg på mig själv för att jag hade blivit sur. Jag var alltid sur på mig själv, kunde inte styra min ilska, min trötthet. Allt var jobbigt. I och med mitt egna utbrott fick pappa nog. Medan jag grät ut hos mamma sa han åt mig att vad jag än höll på med så var jag tvungen att sluta. Jag måste börja äta ordentligt. Det var ingenting kvar utav mig. Benen stack ut på alla möjliga ställen. Skolan hade reagerat, skolsköterskan, släktingar, kompisar. jag nekade förstås så länge jag kunde. Men den där natten när pappa pratade med mig förstod jag ändå att allt inte var bra, jag hade gått för långt.

Det jobbigaste av allt har varit att vända på det. Att äta två mjuka mackor med smör och ost istället för en hård till frukost, att ta två potatisar till lunchen, att dricka kaffe utan ångest! Snälla man sak inte behöva tänka på hur mycket mjölk man har i kaffet! Jag har kommit ganska långt nu, jag äter ordentligt, men noggrannt. Men jag kan fortfarande inte gå in på McDonalds och köpa en hamburgare med gott samvete, innerst inne vet jag att en BigMac inte skulle göra mig tjock, men en sallad besparar mig ångesten och därför väljer jag hellre det..

Det här kanske var helt sjukt för dig att läsa, vad vet jag. Men det är så viktigt på något sätt. Det här har aldrig varit en sjukdom för mig, men ändå är jag så långt ifrån frisk. Det är inte värt det, jag lovar.

H

Ben and Jerry´s, Mumsigt värre:)

2008-04-01 @ 19:58:25 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hejsan,
satt i Kungsträdgården i solen en stund igår eftermiddag med Alex. Vi åt en varsin liten portionsförpackning Ben and Jerry´s glass, mmm så gott:) Jag åt nått med banan och choklad och Alex åt med vanlijglass och chocolate chip cookies!! Nu när det är så mysigt när våren håller på att smyga fram så tycker jag man ska skämma bort sig själv med lite glass:D

Har sett att det finns en sort som heter fishfood:S får se om man vågar testa den nån gång... haha

image43


Några förslag på goda BnJ´s sorter?:)

H