Sol vind men inget vatten i alla fall:)

2008-03-29 @ 10:49:30 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jappsi, så är vädret nu i Stockholm vad det verkar. Blå himmel och sol men blåååååååååååsigt!! Men regn har vi klarat oss utan ett tag, skönt!! Och snön, snälla det räcker för i år!! Hoppas det håller i sig och att vindarna avtar lite så man kan ta på sig dom nyinköpta vårkläderna nån dag^^

Var i stan en stund med Alex igår och det var mysigt. Vi började i gallerian och gick sedan ut på Drottninggatan med destination Slussen. Jag blev som vanligt kaffe sugen och gick in på Wayne´s Coffee och köpte en kaffe, mmm så gott i kylan:) Drottninggatan är ganska fin tycker jag, det finns ju liksom lite allt möjligt. Mot plattan och det hållet är det väl mest dom vanliga modebutikerna som H&M, Lindex, VeroModa, Zara etc. Men ju närmare Gamla Stan man kommer desto mer turist och souvenirbutiker finner man. Vi gick in i en CD butik som är ganska nice, man köper ju aldrig CD numera men det är ganska kul att gå runt och titta för man kan hitta riktigt schysta skivor!! En riktigt mysig gata är Västerlånggatan i Gamla Stan. Tyvärr är den ju överraserad med turister och skyltfönstrena är fulla med älgar med Sverigetröjor, men kollar man noga kan man hitta ett och annat mysigt café också;) Även fast man sällan hittar nått att köpa på denna gata är den ändå ett MÅSTE när man är och julhandlar i stan, bara för den där stämningens skull:)

Väl framme i Slussen gick vi in på Monki, klädföretaget som precis blivit uppköpt av H&M. Jag gillar deras kläder grymt, plus att dom har blandade priser, du kan hitta en riktigt schyst t-shirt och den kostar 100 spänn och itne 500 liksom;) Deras inredningsdesign är också cool, alla deras butiker har samma stil liksom och det skapar en grym stämning som gör att man alltid går in i en Monkibutik när man ser en:)

Till slut träffade vi Mamma som vi hade stämt träff med och drog då vidare hem till Brottby:) Sköna gröna Brottby...

H

Kaffe å fika är det lika?

2008-03-28 @ 14:07:52 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Halloj!!
Påsklovet har precis som alla andra lov rullat på i rasande fart och redan idag är det fredag.
I onsdags var jag och fikade med Hanna, det var jättemysigt. Vi tog den kända blå bussen in till tekniska och åkte sedan vidare med tunnelbanan in till Östermalmstorg. Där hoppade vi av i hopp om att hitta ett kafé som jag hade blivit tipsad om av en kompis. Jag är verkligen sämst på att hitta på en del ställen i stan och alltid lyckas jag gå upp för fel uppgång just vid denna tunnelbanestation. Jag vill komma upp vid Stureplan men lyckas alltid komma upp vid Östermalmstorg. Så än en gång fick jag leka turist i min egna hemstad, dvs ta upp stadskartan och springa runt och fråga folk efter vägen. Till slut hittade vi var vi själva var på kartan, vår destination Café Saturnus, och efter en stund även vägen dit.
Det blev en ganska mysig promenad, solen sken och det var blå himmel men ruskigt kalla vindar!! Så jag var glad över att ha tagit beslutet om att ha på mig dunjackan även denna dag. Till slut kom vi fram till Café Saturnus och klev med glädje in i värmen. Det var ett fint litet café, ganska trångt mellan borden men ändå med en härlig stämning. Kanelbullarna var precis som jag hade läst i en annons om det här stället, ENORMA! Dom låg fint upplagda i en hög vid betaldisken och såg riktigt lockande ut! Men både jag och Hanna insåg att en sån där bulle får man aldrig i sig själv så istället beställde vi latte med en varsin croissant (något jag lärde mig äta i England;)). Vi satt länge och fikade och snackade skit om allt möjligt, precis sådär som man ska när man är ute och fikar:D Riktigt tjejskvaller som alltid är lika roligt att höra...! Vi bestämde oss för att vi måste åka tillbaka nån gång till det här lilla cafét för att dela på en sån där stor kanelbulle!!
Efteråt drog vi vidare mot t-centralen där vi träffade Kajsa och sen bar det av hemmåt Brottby igen. Senare på kvällen sammanstrålade vi igen på hoppträningen på Söderby:) En helt klart lyckad dag!!

Hare bra!

H

Wexford<3

2008-03-26 @ 08:56:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Älskar dig, då nu och för alltid!!

Du är underbar

2008-03-24 @ 23:28:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()




You're the sweet dreams that soothe 
me when I can't fall asleep
You're the field in the middle of the city
When I'm rushing by at the speed of light.







You're the strong resolution when I find no peace.
You're the church bells ringing in the evening
When all is quiet, Your whisper comfort lifts my heart, I get so weak
Ohhh.... You're lovely, lovely You're the center of my universe
A thousand times I look around me and I find... Ohh... you're lovely
You're the center of my universe
A million ways cannot explain, you're lovely



You're the soft words that touch me when I just can't speak
You're the breeze on the ocean in the morning, reminding me to greet the day
You're the flowers I remember seeing in Italy
Colors through a golden haze, bright and radiant,
soft and fragrant In the noon day sun, it makes me sing
Ohh... You're lovely, lovely You're the center of my universe
A thousand times I look around me and I find...
Ohh... You're lovely, lovely You're the center of my universe.
A million ways cannot explain You're lovely.
I understand... There may be grief and there may be pain
But I am aware You blind the darkness with who You are because
Ohh... You're lovely, lovely You're the center of my universe
A thousand times I look around me and I find...
Ohh... You're lovely, lovely You're the center of my universe
A million ways cannot explain You're lovely.





Påskmys med kusinerna

2008-03-23 @ 18:31:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hade en supermysig påskafton hos kusinerna i Nyköping. Vi hade som vanligt äggjakt, alltid lika spännande;) sen åt vi god mat och spelade spel, en toppenkväll blev det iaf!!

Älskar er, ni e mina favoriter, synd att vi ses så sällan bara...:( 

England

2008-03-20 @ 21:49:02 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tjeeeena!

Ber om ursäkt över att min blogg varit så ouppdaterad ett tag nu,, men jag har faktiskt en mycket bra bortförklaring.... Jag har varit i England!!
Åkte på studieresa med ett par klasskompisar och 2 lärare till Cambridge. Vi var borta 5 dagar och han se mycket av både Cambridge, Peterborough och LONDON:D

Onsdag:
Gick upp runt 5 för att hinna i tid till t-centralen där vi alla skulle samlas klockan 07.15. Började som vanligt med en varm dush, havregrynsgröt och apelsinjuice för att vakna, vet inte riktigt om det hjälpte en morgon som denna... Kom till centralen i tid i alla fall, därifrån skulle vi ta bussen till Västerås flygplats. Den resan spenderade dom flesta halvsovande^^

Västerås flygplats, kan jag säga, är den absolut minsta jag sätt i hela mitt liv! "Lyfter det plan härifrån??" Var min första tanke när jag klev av bussen. Men det gjorde det tydligen, för ca 3 timmar senare var vi plötsligt på Stansted flygplats i England:D Vi åkte tåg till Cambridge och kom trötta fram till vandrarhemmet där vi skulle bo. Vi tog en powernap och gav oss sedan ut för att utforska Cambridge:D Massor av nice shopping, allt från söta te butiker till riktigt stora modekedjor. Sen det bästa av allt, det som vi alla hade längtat så mycket efter.... STARBUCKS!! Jag köpte en "Cinnamon Dolce Latte", alltså latte smaksatt med kanel, karamellsås och en redig klick vispgrädde på toppen, mmmmmmmm!!!
Senare på kvällen blev det indisk restaurang, god mat men rätt knasig service..:S Somnade vid 9 eller nått förväntansfulla inför torsdagen:)


           



Torsdag:
Första utflyktsdagen var den tidigaste, tror vi gick upp runt 6 för att hinna göra oss i ordning. Jag tog min handduk, scampoo och tvål och begav mig till en av duscharna som befann sig i korridoren, lite läskigt, tänk om man träffar på nån liksom?! Men allt gick bra i alla fall, hittade en dush som funkade bra med riktigt varmt vatten, det ska liksom brännas lite på kroppen, då är det som bäst;)
Dom andra tjejerna klagade lite på dusharna, tydligen hade deras varken haft bra tryck eller varmvatten, stackarna! Persen för mig kom ca 30 min senare... när vi kom ner till frukosten. Jag är en riktig morgonmänniska, älskar allt med morgonen, speciellt frukosten!! Både det godaste och viktigaste målet på dagen enligt mig:) Det kurrade ordentligt i min mage när vi begav oss ner till frukosten, jag kände mig sugen på en riktigt stor måltid! Men när vi kom ner till restaurangen var det ända jag såg bacon, stekta ägg och championjoner, vita bönor i tomatsås, vitt bröd, choklad croissants och korvar!!!!!!!!!! Jag kände hur hakan trillade ner till knäna och jag måste verkligen ha sett ut som ett stort frågetecken!! "Ska jag äta det där??!" Nej usch och blä aldrig i livet! Som tur var hittade jag fruktsallad och en grymt god musli med grekisk yoghurt som fick bli min frukost dom kommande dagarna. Det var supergott verkligen, men kan ni förstå hur dom inte ens kan ha en liten gurkskiva att lägga på mackan?? Eller en liten bit hårt eller mörkt bröd? Jaja, maten var inget jag hade förväntat mig skulle vara super i England, så det var bara att käka på av det som fanns:)
Klockan 8 tog vi tåget till Peterborough där vi blev hämtade med bil av nån som jobbade på Deacons Academy, skolan där vi skulle besöka en annan IB klass. Det blev verkligen en superdag!! Vi började med "english breakfast" hahaha för att lära känna varandra, sen var det rundtur i skolan, lektion, lunch på kina restaurang och sedan en till lektion. Träffade en massa roliga människor som vi har kontakt med nu efteråt, hoppas dom kan komma till oss och besöka våran skola i höst:)
Dagen avslutades i ett köpcentrum i Peterborough där jag lyckades med mission no. 1! Jag hittade headsetet till Alex iphone som han hade bett mig köpa!:D Wihooo, mission completed!:D


           



Fredag:
Kunde sova något längre den här morgonen vilket var skönt. Tog dusch och käkade frukost och sen tog vi busse in till citicentre i Cambridge där vi gick på en 2 timamrs guideadtur. Låter lite segt kanske men det var verkligen jättekul! Cambridge är verkligen en jättecool stad och våran guide va toppen! Efter turen åt vi lunch på en engelsk pub, jag käkade risotto vilket var gott. Sen blev det shopping resten av dagen i Cambridge:) Och starbucks förstås;)


           



Lördag:
Dagen med stort D var kommen.. Dags för London!! Tog tåget vid 10-tiden och var framme i London till 11. Vi började med att kolla på BigBen, så cool! Vi kollade även på London eye, Themsen, Picadillycircus, National Gallery, Covent Garden, Churchill statyn och premiärministerns bostad:) Lyckades även hitta en söt häst vid deras typ "vaktparad" som jag gosade lite med, hade vid den här tiden börjat sakna mina små sötnosar där hemma i Sverige!!
På eftermiddagen blev det shopping som heter duga! Jag köpte en kjol, solglasögon och en moccalatte + mission no. 2, en termosmugg från starbucks!!:D Mission completed! Vi åkte tunnelbana och hade en skitkul dag!! Sprang på en rolig kille på Debenhams som ville att vi skulle köpa ett nagelkitt, haha han va riktigt nice!!
Vi tog tåget hem runt 7 tiden, nöjda och glada och spända på att få åka tillbaka:)


                 



Söndag:
Dags för hemresa....:( Vi han åka in en stund till citicentre i Cambridge där jag köpte ett par adidas skor, lite te och en jordgubbssylt som jag senare blev tvungen att lämna ifrån mig på flygplatsen eftersom jag hade varit smart nog att lägga den i handbagaget^^ haha, kände mig lite som en terrorist där ett ögonblick när dom kollade igenom min väska hahaha.
Kom hem till Stockholm igen vid 11 tiden på kvällen. Blev hämtad av mamma och Sofie, det va sååå mysigt att se dom:D Även fast man bara vart borta några dagar så hinner man faktiskt sakna dom:)
På tisdagen träffades jag och Alex, han fick headsetet och till min stora glädje var det rätt sort och den funkade:) Men niceigast av allt var att träffa honom för ja hade saknat honom såååxD:D

Vi hade det grymt kul iaf och jag hoppas jag kan åka tillbaka snart, vill se mer av London!!:D

8 Mars

2008-03-08 @ 20:34:37 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tjenare,
sitter ännu en gång och bloggar från Midsommarkransen:) Det är Real Madrid vs. Espanyol (:S) på tv och jag ska skynda mig och skriva för jag vill också gå dit och kolla;)


Gick upp i ottan som vanligt, klockan 6, för att hinna till jobbet i tid. Kom till Coop runt sju och drog igång med att fixa bananerna vid fruktavdelningen. Slapp kassan nästan helt idag och var på golvet och plockade frukt istället. Det var ganska kul faktiskt, fixade i ordning med allt från grapefrukt till blomkål. Men favoriten måste jag säga är att stå å pilla i kryddhörnan, dels är det ganska kul att sortera kryddorna och flytta runt för att tillfredsställa allas (speciellt ens egna) estetiska sinne;) haha, nej men sen så doftar det ju så otroligt gott!! Timjan, basilika, koriander... Mmmmm:) Lite bättre än ruttna äpplen liksom, haha nej skojja bara;)
Men satt i alla fall sista timmen i kassan vilket var helt ok de me:)

Pappa hämtade mig vid 1, kom hem duschade och tinade upp en fryst lasagne bit till lunch. Inte mycket till sallad fanns det i kylskåpet men hittade ett par cocktailtomater iaf.
Gjorde mig iordning lite snabbt, drack en kopp kaffe och drog sen vidare hit till Midsommarkransen:)
Här kollade vi på "Antikrundan",(OBS det är Alex som gillar sånna där pensionärsprogram;) hihihihi) sen klämde vi i oss några completos, typ chilensk korv med avokado å tomat. Lite senare drog vi till Mariatorget och käkade på ett mysigt sushiställe.
Japp, och nu ere dags för match, ska skynda mig till soffan så ja inte missar nått:)

H

Om världen vore en by

2008-03-07 @ 10:09:08 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lite intressanta siffor...


'Om världen
vore en by'


Om hela världen reducerades till en by med 100 innevånare
och alla
proportioner bibehölls så bestod byn av:

57 asiater
21 européer
14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)
8  afrikaner

52 var kvinnor
48 män

70 ickekristna
30 kristna

89 heterosexuella
11 homosexuella

6 personer skulle
inneha och nyttja 59 % av alla gemensamma tillgångar,
och de 6 personerna
kom från USA

80 hade otillräckliga boendeförhållanden
70 var analfabeter
50 var undernärda, 1 döende, 2 föddes och 1 hade en PC.
och bara en har en akademisk examen.

Tänk på den du... 

H

Tantmode..:S

2008-03-06 @ 20:49:57 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()



Är det bara jag som blir skraj när man läser i varenda skvallerblaska att det är TANTMODE på tapeten igen??
Till er som gillar den stilen, Im sorry, men den är inte niiice!! Bara en åsikt;)

image25

Nej, inte Hannish stil de inte...

Nått som däremot aldrig är fel enligt mig.....

image26

PUMPS!!!!!
Svarta, röda, blå, läder, lack eller mocka you name it!! Köp Pumps!!

Annat nice som jag tycker är skinnjacka (VILL HA), ljusa jeans, palestinasjal och BIG SUNGLASSES!!

hahaha typisk vaa?

Dagens:D

2008-03-03 @ 21:26:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fick en idé när ja kollade in min kära vän Jeanette´s blogg, hon hade gjort en "Dagens lista", å nu tänker ja härma henne bara eftersom det var en sån bra idé;) hihihihihi

Dagens frilla: Utsläppt me stickad mössa xD
Dagens klädsel: Jeans med oversize BettyBoop t-shirt, svart kofta och kamouflage "vans"
Dagens humör: Bra:)
Dagens lunch: Ris med Cajunggryta, mmmm:)
Dagens låt: "Piece of me" med Britney Spears
Dagens tv program: "Simon och Tomas: Design"
Dagens bok: "Thérése Raquín" av Emile Zola
Dagens väder: SNÖ!!
Dagens ridtur: Med Wexford i ridhuset:P
Dagens telefonsamtal: Alex <3
Dagens mistake: Fick för mig att de va "Gossip Girl" idag:S
Dagens uppgift: Att fylla i CoopForums Medarbetarundersökning
Dagens bedrift: Fick bra betyg på spanska uppsatsen xD

Hihi klart:)

Enjoy;)

Hanna summerar: Sportlovet -08

2008-03-02 @ 22:15:46 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jahapp, då var det söndagkväll å dax för plugg i morgon igen... Inget man längtar efter precis. Men måste ändå säga att sportlovet varit riktigt mysigt. Dom två första dagarna såg det ut som att det skulle bli väldigt lugnt, nästan inget inplanerat, sen plötsligt exploderade det och alla dagar var fullbokad, just the way I want it;)

Så för att få en bra översikt över mitt lov så har jag summerat ihop det lite snabbt..

Lördag: Jobbade på coop på förmiddagen, kom hem och red på eftermiddagen och sen var det dags för tjejmiddag med Mamma Sofie Hanna P Lottie Linda och Sussie. Suuuuuuupermyyyshigt!! Mycket skit snackades det den kvällen;) hahaha Älskar er alla!
Söndag: Red på morgonen, åkte sedan vidare till Veda och var speaker på Blåbärshoppningen:) På kvällen kom Alex, vi kollade på TV och jag somnade rätt tidigt, DÖTRÖTT!! lite dåligt samvete över det....
Måndag: Gick upp och red på morgonen, på eftermiddagen åkte jag och Alex till Eriksdalsbadet:D Skiiitkul! Jag hade inte varit där förut (vilket är lite pinsamt eftersom jag bott i Sthlm området hela mitt liv..). Mysigast var det i jacuzzin där det är vaarmt!! Sen åkte vi till Alex å ja sov över där:)
Tisdag: Åkte hem å red hästarna. Bla visade Wexford...
Onsdag: Fikade med Lisette på CAFÉ60 på Sveavägen, mycket mysigt!! En stor latte med kanelbulle blev det för min del:) Sen var det hem å visa Wexfotrd igen å sen vidare till Skärholmen för att fira Gabi som fyller 18 år idag!!
Torsdag: Åkte från Skärholmen hyfsat tidigt, bytte tunnelbana i Liljeholmen å åkte hem till Alex. Duschade där och sedan åkte Alex jag Mika och Memi till mammas jobb där vi tillsammans tog bilen till "fotogert" som skulle fota Mika och Memi med en enhjuling som ska vara med i ett reklamblad för CoopForum. Dom va superduktiga, värsta modeller;) Sen körde jag å mamma hem Alex å syrrorna och åkte sedan vidare hem där värsta middag å allt väntade, sen åkte jag vidare till Linda på lite tjejmiddag igen, den här gången med Hanna P och Vicki. Där blev det lite allt möjligt från glass till chilenskt vin å skitsnackxD hahahaha ÄLSKAR ER!!
Fredag: Fick skjuts hem från Linda av Hannas pappa. Men när jag kom fram till ytterdörren insåg jag att jag ännu en gång lyckats bevisa för mig själv vilket pucko jag är!! Husnyckeln låg kvar på mitt rum, andra sidan dörren... FAN! Ringde pappa som var snäll och kom, gick ner å red, och sen åkte jag och pappa till banken för att hämta ut studiebidraget som fick bli i pund den här gången xD Inför Englands resan:D På kvällen kom Alex över å vi hade d skiitmysigt:) Vi sjöng singstar å larvade oss mest hahaha Te kieroo mi amor<3<3<3
Lördag: Gick upp och red, väckte Alex hyfsat "tidigt",,, 12,,,;) för att vi skulle vidare till mormor å morfar eftersom morfar fyllde år. Redan på vägen dit började jag få ont i magen. Väl framme blev det bara värre så ja fick lägga mig å vila ett tag. Det blev iaf inte bättre så Alex fick ta tåget själv till midsommarkransen:(
Söndag: Kände mig bättre:) Kollade på Vasaloppet med Pappa, vi drack varm oboy å åt mackor som vanligt gammal härlig tradition vi har;) På eftermiddagen åkte jag å träffade Alex, vi gick runt i gallerian där ja köpte en jacka å sen gick vi vidare på drottninggatan å Sveavägen å kikade lite:) Till sist hamnade vi på Sandy´s där ja tog en latte (MUMS!) å Alex en räkmacka. Alltid lika mysigt att va me dig älskling!! Sen åkte vi till midsommarkransen å käkade lite chilensk linsgryta typ med bacon, Lentejas heter det:) Lika gott som allt annat som bjuds på där;) Åkte hem vid sjutiden, kom hem gjorde en limpa som jag nyss har smakat på å nu sitter jag här å skriver å lyssnar på musik:)

Hoppas ni hade ett minst lika bra lov!!

Hare bra todos!!

Chao!