Sjung om studentens lyckliga dar!!

2008-05-31 @ 20:44:24 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jadu, det där med studenten verkar ju vara en hel skön grej..
Var igår och kollade när min kusin kom utspringandes med nyinköpt vit klänning, studentmössan på sned och ett leende på läpparna från skolans portar. Jublet var enormt och stämningen var grymt laddad, en blandning av både lycka och sorg, alla studenter så glada men ändå lite rörda;)

image52

Eftersom vi går på samma skola så kändes det inte alls särskilt svårt att föreställa mig själv komma utspringandes där nästa år.... Längtar!!
Partyt fortsatte i alla fall med studentflak, en liten bild på det här:

image51

Jag var medbjuden, tjohooo, vilket jag var superglad över!! Men alla öldränkta kostymer i området fick mig att tacka nej ändå.. Jag är lite pryd, jag vet!!
Studentmiddagen tog rum hemma hos kussen min, där partade vi med alcholäsk och cashewnötter (<3). Senare på kvällen drog dom stora barnen vidare ut. Här har man fyllt 18 och tror man kan hänga med nej nej, då är det 20 års gräns helt plötsligt!! Hahaha,, jaja, så ere:)

image53

Dagen var i alla fall Niiiiiiiiiiiiice!!
Längtar tills jag tar studenten, då blire partyyyyyyyyyyyy!!:D

H



Party party:)

2008-05-26 @ 14:32:39 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jaså ere måndag nu igen:) Helgen har varit fullspeckad som vanligt! Men bara me roliga grejer den här gången:D

Lördagen var nog den längsta dagen i mitt liv hittills. Klockan ringde 05:00. Upp och hoppa, på med kläderna, ner till stallet, packa in hästen i transporten å dra iväg 2 tim norrut till Älvkarleby på hopptävling. Gjorde första starten runt 9 på morgonen, de 2 första hindrena gick super sen gjorde jag en snygg (!) avsittning på hinder nummer 3. Blev lika snopen som vanligt och ledde irriterat ut Olympus från banan och konstaterade för mamma och pappa att jag minnsann skulle sluta hålla på med hästar! En kvart senare hade den värsta ilskan runnit av och det hela blev en komisk grej istället haha:)
Taggad inför nästa klass! Red fram Olympus kändes helt ok, in på banan, Olympus får för sig att göra en tjusig piruett 3 meter innan första hindret, härligt, får lägga en volt, blir ursinnig å rider på med benen som aldrig förr och Olympus hoppar som en gud resten av banan!! Vid fick med oss ett pet också men det är bortglömt i tanken på höjden han hade över hindrena resten av banan. Riktigt nöjd med den rundan faktiskt, det var en arbetsseger;)

2 timmar hemmåt igen, packa ur hästen å alla grejer, springer upp till huset, damsuger och plockar i ordning, tar en dusch fixar sminket och käkar en rostad macka med skinka. Sen börjar folket droppa in. Mina kompisar Alex kompisar:) Vi hade supernice hela kvällen! Kollade lite på schlagerfestivalen, spelade lite kort, käkade cashewnötter å drack sprit/vin/alkoläsk whatever:P
Sängen blev det klockan 04:00 haha

Söndagen gick väl mest åt återhämtning från kvällen innan, men jag hann även med att testa ett nytt recept, mörkt bröd med äppel och honung. Hade behövt ha i lite brödkryddor för smakens skull tror jag...

Jag och mamma var över till grannen en stund vars tvilling döttrar fyllde 10 år:)  Och att icke förglömma! Det var ju morsdag!! När soffan kom hem från jobbet strax efter 10 fick mamma en fin liten rosa t-shirt av oss:)

Vad fick din mamma?

H

Shopping:)

2008-05-23 @ 21:41:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjena!
Har varit och shoppat tillsammans med min barndomskompis Tessan, det var skitmysigt! Vi shoppade lite grejer båda två och avslutade kvällen på TacoBar:) Kycklingburriton rekomenderas starkt!;)

Nått som jag ville köpa men tyvärr inte fanns i min storlek var ungefär sånna här tygskor


image50
Coola tygskor:) Finns ganska billiga på Åhléns, tyvärr inte i min storlek idag:/

H


Worst week ever..?

2008-05-22 @ 21:45:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen verkar dom jobbigaste grejerna den här veckan vara över! Matte prov och spanska prov! Känns inte som om jag har gjort nått annat än att plugga de senaste dagarna... Så går man runt och kollar på alla med studentmössor, jag vill också ta studenten!! Men det är ett år kvar för min del... Bara att stå ut liksom...;)

H

Hanna summerar...

2008-05-19 @ 14:43:22 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Min helg var både skitkuuuul och dötrist!! Var ledig från skolan i fredags så jag passade på att rida på förmiddagen och sen chillade jag innan det var dags att dra till coop vid 5-tiden. Tiden gick ovanligt fort och plötsligt var kloockan 8 och det var dags att dra vidare till ett roligare ställe, nämligen Jeanettes 18-års middag:D Det var supermys, vi gjorde egna grillspett som vi grillade. Jag var orolig över att min lilla köttbit inte var helt färdig men alla andra sa att den var det så jag litade på dom. Maddes köttbullar däremot blev minnsann klara,, kolbullar fick dom heta^^ Vi delade på en flaska champagne och åt glass till efterätt, MUMS! Åkte hem runt 11-tiden (precis när vi skulle dra igång singstar!!) för att sova... nästa morgon var det nämligen dags för coop klockan 7!! 
Tiden gick hyfsat fort den här dagen också, det bästa med att börja tidigt är att man oftast får gå hem tidigt, vilket passar mig (morgonmänniska AB) väldigt bra! Så klockan 1 blev jag upphämtad av familjen så stannade vi till på McDonalds på vägen hem för att få nått i magen. 
När jag kom hem gick jag ut på en helt underbar promenad i skogen. Ni vet när det är sådär fuktigt ute så känns alla dofter 100 gånger mer?? Superskönt sätt att varva ner lite efter en jobbdag. Sen bar det av till soffan där jag låg ett par timmar för att vila upp mig innan jag drog på fest i midsommarkransen för att fira Alex mammas födelsedag:) Fullt med folk som vanligt, mycket tjo å stim, dans ch musik. Sängen blev det väl runt 2 tiden eller nått. 
Sov ganska länge på söndagen, men inte lika länge som Alex förstås^^Passade på att plugga lite till matteprovet som skulle komma följande morgon. Åkte hem, pluggade hela vägen som värsta tönten med miniräknare i högsta hugg både på tunnelbanan och bussen. Kom hem, var onödigt grining. Pluggade... Pluggade....Pluggade.... Klockan blev 22.00, kollade lite på "Bodyguard" (en av världens bästa filmer!!) sen blev det dags för sängen. 
Upp 06.10 måndag morgon, kom till skolan ca 08.00, kollade igenom anteckningarna en sista gång, tog ett djupt andetag, gick in och gjorde provet. Paper 1 mellan 8.30-10.00, en kvarts rast, sen Paper 2 10.15-11.45. Sen MAT! Det blev kyckling med cashewnötter (älska älska älska) i täby centrum. 

Fan va bra vi IB-elever är. Seriöst, jag är så grymt stolt över mina kompisar, och över mig själv, vi pluggar stenhårt, det gör säkert många andra också, men fan, ÄLSKAR EER! Vi äger, we gonna make it!! IB dorks forever liksom;) 

Hare bra!!

H

Hanna Hissar Härligheter!!

2008-05-10 @ 22:23:20 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Nästan 25 grader varmt idag, visst är det underbart?! Åkte till stan tillsammans med Alex där vi kollade på Qarnevalen som arrangeras av studenter från KTH. Vi stod på en skuggig plats, jag iklädd kort kjol och linne, och vi njöt av värmen:D

Det bästa med vår och sommar är inte bara att det (oftast) medför sol, värme och ledighet, utan en hel del aktiviteter som man helt enkelt inte gör på vintern:P Man kan gå på grillfester och mysiga kvällspromenader, man kan åka till grönan och skansen och man kan äta glass:D Och allt detta iklädd mysiga sommarkläder i härliga färger och med solbrillor och sommarladdad ipod i högsta hugg!

Härmed hissar Hanna sommarens härligheter!!


H

Skänk en slant!

2008-05-08 @ 22:05:11 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hejsan!
Idag gjorde jag nått som jag aldrig tidigare gjort. Jag stod och skramlade pengar åt Röda Korset utanför en av ingångarna, eller utgångarna beror på hur man ser på saken, till Täby Centrum. Jag och Lisette stod iklädda Röda Korset tröjor med varsin bössa i handen och raggade pengar åt "Rädda Mammorna" kamanjen. Det var ganska lustigt att se hur alla reagerade. En del ler och kommer genast fram med plånboken öppen, andra skojjar till det lite med "tar ni kort eller?" och så har vi dom som ignorerar och låtsas som att dom inte hör! Jag måste erkänna att jag nog nmånga gånger har tillhört den där tråkiga tredje kategorin, men inte nu längre! Från och med nu LOVAR jag att jag åtminstone alltid ska ge ett gensvar till de volontärer som står där och försöker samla in pengar till ett välgörande ändamål.
Jag vet att många tänker att just deras två kronor inte gör någon skillnad, men det är faktiskt fel. Allt är bra allt gör skillnad, vartenda öre kommer till använding!! Alla har inte lust med att agera som volontär arbetare för en organisation som denna, men att skänka en krona eller två är faktiskt inte så svårt och det är minst lika viktigt det:)

Så skänk pengar, världen behöver oss!!

image49



Och hörni, köp den ekologiska påsen på ICA, den e faktiskt bara nån krona dyrare men så mycket miljövänligare;)

CHAO!

H

Varför är alla frukter runda?!

2008-05-04 @ 12:53:11 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Solen skiner, himlen är nästan helt molnfri och jag har typ inget att göra idag.. Gud så skönt!! Planerar nog att mest sitta i solen iklädd bikini och slappa..:)
Har jobbat en del nu under valborgs helgen vilket är nice för man tjänar ju pengar:) Men igår morse när väckarklockan ringde 05:50 och jag klev innanför portarna till coop klockan 07:00 så måste jag säga att sängen lät som ett skönare alternativ.. Kände mig lite som en zombi hela förmiddagen när jag stod och travade äpplen och bananer. När avokadona rasade för typ tionde så började tålamodet brista..

Då slog det mig, varför är typ 95% av alla frukter å grönsaker runda till formen?? Varför kan dom inte vara fyr- eller trekantiga så att dom e lättare att stapla och inte rullar så förbaskat långt?! Ja, det ska jag fundera på ett tag...


image48

RUNDA RUNDA RUNDA



H

Fett trevliiiigt!!

2008-05-03 @ 20:10:14 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Härom kvällen kom ett par kompisar till mig å ett par kompisar till Alex hem till honom. Bla mupparna å Alex kusin å syrra:) De va i alla fall sjuuukt kul!! Alcoläsk fanns så det räckte och som vanligt åt jag alldeles för mycket cashewnötter^^ Vi spelade kort å ja ägde alla (inte) å så snacka vi en massa skit förstås;)
Taxi blev det hem för mupparna medan ja å Julia sov kvar, SNAARK sa Julia när ja försökte få henne från soffan in till sängen.
Hoppas på fler sånna najsiga kvällar:D


image47


H

Valborg

2008-05-01 @ 19:36:42 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Valborg anses ju som en ganska svensk tradition, inget annat land gör liksom upp stora brasor och sjunger sånger för att fira in våren, men så gör vi..
Men igår måste jag säga att jag var väldigt osvensk, var inte och kollade på någon brasa, (det regnade ju faktiskt lite..) Istället va ja me min chilenska favorit Alex och åt Sushi, suupermysigt! Te kiero mi amor<3
Hihi så jag va väl lite chilensk/japan på Valborg för omväxlinghetens skull:D

PS. På kvällen fick jag utslag på benen!!!!!!!!! Antagligen en allergisk reaktion mot en alcholäsk ja drack, men som tur var försvann dom till morgonen, phu! DS. 




H