FRIDA !!

2009-04-30 @ 15:40:19 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Hej på er!!
Kan den här dagen bli bättre?! Solen skiner, det är valborgsmässoaftonen, vi har haft mösspåtagning i skolan och FRIDA tidningen som jag och Alex är med i finns nu att köpa i affärerna:D

Jag försökte förstås att få tag på tidningen kvart över 8 i morse påväg till skolan haha.. Men tidningarna kommer inte in förrän mitt på dan så jag köpte påvägen hem från skolan istället, tillsammans med Lisette:)
Var lite nervös för hur bilderna skulle se ut men när jag fick upp uppslaget där vi är med blev jag lugn, där var ju faktiskt en helt okej Hanna och Alex! :) Hihi..




Kan du lista ut vilka som är ihop..?;)








Ikväll kommer lite skönt folk på besök och vi ska grilla och fira valborg tillsammans:) Men utan brasa tror jag.. Vi får tända på grillen lite extra, haha;) Hare gött!;)

Enjoy;)

H

Mindre än en vecka kvar!!

2009-04-28 @ 20:51:42 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Paaaaniiiic!!
Seriöst, jag har gått gymnasiet i 3 år nu.. Målet och skräcken har alltid varit the final exams.. Men man har liksom inte behövt oroa sig, det har ju alltid varit så långt fram.. Men inte längre!! Proven börjar på måndag! Shhhiiiit, Help me ! xD

Det är anledningen till att bloggen är dåligt uppdaterad nu för tiden..


Enjoy;)

H

Tävlingshelgen över...:)

2009-04-26 @ 22:27:16 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hejsan,
har ni, precis som jag, varit ute i solen hela helgen? Så jäkla skönt med lite värme!

Tävlingarna i Västerås gick jättebra. Laget slutade 7a och det är vi nöjda me!!:D Allt gick ganska fort idag, vi var hemma runt halv 6 tror jag så det var riktigt skönt..! Ibland är man inte hemma förrän 10 på kvällen..
Väl hemma stod mormor och morfar här och gjorde smarrig paella till middag åt oss! Vilken lyx va ?! Storasyster + pojkvän kom också hit och käkade:)

Nu ska jag slagga.. Skola i morrn igen..:) Men först en stund med Olympus plutten <3




Min piller diet som jag har börjat dom senaste morgnarna med.. Jäkla förkylning..! Men snart är den över hoppas jag..:)




I lördags blev det en drink på hotllet:)





Mmm Paella!!!!!


Enjoy;)

H

I Västerås!

2009-04-24 @ 21:53:42 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hej på er,
idag skriver jag från annan ort, nämligen Västerås!! Är här på hopptävlingar med Rocky över helgen. Eftersom jag mamma och pappa sover på hotell här i Västerås antog jag att det skulle finnas trådlöst nät, så minidatorn fick åka med:)

Kom till tävlingsplatsen vid 7-tiden ikväll, då lastade vi av Rocky och såg till att han kom till rätta i sin box. Sen var det raka vägen till hotellet! Hungriga som fan for vi upp till 24:e våningen och käkade en god club sandwich vid baren. Men så jäkla segt, ville ha ett glasvitt men såklart hade jag glömt leget på rummet..!! Eftersom det är en särskild his till våning 24 där bar och restaurang ligger fick jag först åka ner till lobbyn, byta his och åka till vårat rum och hämta leget, och till sist samma väg tillbaka..! Jaja,, jag fick mitt vin tillslut i alla fall;)

Nej, nu måste jag nog sova. Ska upp tidigt i morrn:) Men först lite bilder...



Papi





Mami




Vin:D Ser ni utsikten i bakgrunden..?:)




Var först lite besviken på att det typ bara fanns clubsandwich.. Men den var så jäkla god..!!



Enjoy;)

H

Sjuk..?!

2009-04-22 @ 19:21:49 Permalink Allmänt Kommentarer (12) Trackbacks ()

Tja:)

Idag har varit en luuugn dag. Upp tidigt och iväg till skolan för en spanska lektion, sen hem igen. Direkt när jag kom hem satte jag på mig ridbrallorna och gick ner till stallet. Kände rdan tidigt i morse att jag var lite rosslig i halsen och näsan, men som vanligt ignorerar man sånt där och hoppas att det försvinner av sig självt.. Men under tiden jag var i stallet blev det bara värre..! När jag kom hem igen burrade jag ner mig själv under en filt i soffan och spenderade i princip hela eftermiddagen där med biologiböckerna.
När pappa kom hem åkte vi iväg för att köpa Vics Blå och citroner. Så ikväll är det honungsvatten med citron som gäller!! Känns faktiskt redan lite bättre;)




Plugg, honungsvatten och mina hemgjorda powerbars!


Har du något tips om hur man botar förkylningar..??!


Enjoy;)

H

Bingo!

2009-04-20 @ 19:20:44 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hej!

Igår kväll var riktigt mysig. Jag och Alex + hans familj satt och spelade bingolotto, hihi, det är skitskoj ju!! Vi va ett nummer från att vinna en bil!! Tänk, en volvo hade inte varit helt fel.. Ska jag säga som inte ens har körkort hehe... Självklart fick jag mig en smarrig empanada också! Dom är så jäkla goda!! Nån mer som testat chilensk empanada?? Den vet nog vad jag snackar om i alla fall;)



 
Bingolott å empanada!




Dagen i skolan har varit helt okej, men den var faktiskt lite sorglig också! Vi hade nämligen våran SISTA engelska lektion..! Ever! Fatta?! Jag har haft min sista engelska lektion på gymnasiet.. Sjukt.. Ni undrar säkert vad jag går för konstig linje där lektionerna tar slut redan, men så är inte fallet:P På IB programmet avslutas sista terminen med "exams" på dom ämnen man läst under dom 3 gymnaiseåren (jag vet att jag har förklarat det här förut så sorry om det blir tjatigt..). I alla fall, det vi gör nu på våra lektioner är att repetera inför proven som börjar i Maj. Men tiden är knapp så man måste verkligen se till att plugga på det som behövs. Engelskan är ett av dom ämnena som det känns som att vi alla har koll på, och just därför får vi lektionstiderna till att plugga på annat istället:)
Dagens lektion lyxades till med en massa smarrigt fika. Kaffe, kakor, kanelbullar (sånna där stora från ICA!!) och kokosbollar:D Mys<3 Kommer sakna the English B Class!











Kolla in fikat;)




Ikväll blire Jannis studentskiva!

Enjoy;)

H

Söndag

2009-04-19 @ 14:42:06 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hej på er!

Den här dagen började jag på mitt favorit sätt! Jogging och frukost:) Frukosten smakar så jäkla gott efter en jogging tur och när man väl nhar käkat är man grymt rdo för en ny dag:)

Idag har jag varit hund och häst vakt, hehe. Hur man nu kan vara det när man har både häst och hund, ja menar det ingår ju liksom att passa dom;) Nej, men jag har i alla fall haft en del stallpass idag eftersom resten av stallfolket är borta idag. Mamma och Pappa är och hjälper till på tävlingar på klubben och eftersom jag kände att jag behövde stanna hemma för att plugga fick Maya stanna hemma här med mig:) Hon tycker jag är skittråkig när jag tar fram böckerna.. Men så ere:P

Ska snart iväg till Alex. Ska bara käka nått å ta in hästarna först. Lill-Mays får va själv en stund då, men det klarar hon;)







Maya och jag på promenad






Massor av tussilagosar såg vi!


Hoppas på en empanada hos Alex ikväll...;)

Enjoy;)

H

Solen skiner

2009-04-18 @ 18:16:21 Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Hej på er!
Hur mår ni? Jag känner mig rätt trött. Har jobbat sen 7 i morse och var inte hemma förrän halv 5. Men vet ni vad, det är så jäkla skönt nu för solen skiner ännu när jag kommr hem!:D Den skiner till och med jusat nu, och kommer skina ett tag till:) Så härligt! Man kan liksom inte vara annat än glad;)

Det blir en seg hemma kväll för mig idag också. Ska nämligen ta hand om hästarna och Maya i morgon förmiddag så det blir för mig att hålla mig hemma.. Men ikväll är åtminstone mamma och pappa hemma, det är så jäkla segt när man är helt ensam!
Så det blir nog en smarrig middag och sen lite deg i soffan med naturgodis:) Har ju lite kvar från mitt påskägg;)
Hur ser eran kväll ut?

Nej, nu ska jag hjälpa till med middagen :D

Enjoy;)

H

Seg fredagskväll...

2009-04-17 @ 18:46:26 Permalink Kommentarer (7) Trackbacks ()

Hej, vad gör ni..?
Jag gör ingenting.. Jag och Maya är ensamma hemma för tillfället. Så jävla segt när man börjar jobba tidigt en lördag morgon, man kan liksom göra nada kul kvällen innan..! Blää..!! Ville åka till Alex men man får åka så jäkla tidigt på morgonen för att vara på jobbet i tid.. Dessutom skulle jag aldrig komma i säng i tid om ja va där, hehe..:)

Vi käkade en riktigt god middag ikväll i alla fall:)

Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella






För 4 personer.
2 paket färsk fylld pasta (gärna tryffel lr kronärtskocka) á 250g.
250g körsbärstomater
2 avokado
2 mozzarellaostar á 125g
1 schalottenlök
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2-3 msk balsamvinäger
1 citron (juica av ½ skal av 1)
½ tsk socker
1 påse ruccola á 70g

1. Skär tomaterna på mitten. Dela och kärna ur avokadon. Skär mozarella och avokado i 2 cm stora bitar. Skala och skiva schalottenlöken fint. Finhacka basilikan.
2. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop ½ dl olja, vinäger, citronjuice + skal, vitlök, socker, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda drssingn med grönsakerna, mozarellan och basilikan.
3. Koka pastan enligt anvisning. Häll av och lägg upp pastan på ett stort fat tillsammans med grönsaker, mozarlla och ruccola.

Bon apetit!

Enjoy;)

H

Återbesök på kliniken

2009-04-14 @ 21:31:56 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hej på er,

Usch vad det var svårt att komma upp ur sängen i morse!! Min väckerklocka ringde vid 6 och inte ens jag går up så tidigt självmant. Åtminstone 2 timmar till hade jag kunnat ligga under mitt vara gosiga duntäcke..:)

Skoladagen blev kort. Två lektioner på förmiddagen sen blev jag tvungen att rusa hem för att hinna åka med mamma oc syster med Olympus till kliniken. Det här var vårat tredje besök där,, det senaste var för ca 2 månader sen. Progosen för Olympus skada har hela tiden (och är fortfarande) mycket god:) Man kunde se ganska stor skillnad på ultraljudsbilderna idag som visade att läkningen går enligt planerna!:D
Men för att vara på den säkra sidan blir det skritt en månad till och SEN sätter vi igång med travintervaller! Käns superskönt!!





Den fina kliniken :)






Oj, nu blev jag trött..:)






Söt:)




Hur har eran dag varit..?

Enjoy;)

H


Godishav

2009-04-13 @ 19:42:00 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Igår innan vi åkte hem från Nyköping tog vi en promenad ner till torget för att kolla på den "Europeiska marknaden" som var där. Mestadels var det en massa smarriga maträtter från olika hörn av världen men det fanns även en del stånd med lite smycken och kläder.
Jag fastnade helt klart för ett godisstånd som såg ut som ett HAV av fudge! Det fans fudge i alla dess tänkbara smaker!! Kola, lakrits, whiskey, polka, frukter... Men priset.. "only 25 kr hg" Vadå "only"?!




Mmm, smarrigt va?:)



Vilken är din favvo fudge smak?

Enjoy;)

H

Annandag Påsk

2009-04-13 @ 10:31:55 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hej på er,
hur var påsken?
Min var great! Påskäggsjakten var minst lika spännande som förr.. Dessutom bor mina kusiner i ett ENORMT hus med fyra våningar,, så jakten var allt annat än enkel!! Mitt ägg befann sig till exempel i en picknick korg i ett förråd nere i källaren, haha, så det tog ett tag innan jag hittade det :D 
Hela påskaftonen var verkligen supermysig. Ett härligt påskbord, en massa godis och pictionary var det som förgyllde kvällen:) 



På vägen hem igår släppte mamma och pappa av mig hos Alex. Vi hade en riktigt soft eftermiddag tillsammans som avslutades med några timmar framför Bingolotto! Haha:D Vi vann 100 spänn;)

Vad händer idag..? Nada förmodligen.. Borde plugga..:/ Blää.. Men snart är det över.. :) 

Enjoy:)

H


Glad Påsk!

2009-04-11 @ 11:19:41 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hejsan! Snacka om härligt väder!! Perfekt för en påskafton som denna:D

Igår kväll kom Alex hit. Det var skitmysigt, vi käkade en god middag med mina föräldrar och kollade på film..:) "Påskharen" (mamzi..??) Hade varit i farten så jag och Alex fick oss ett varsitt påskägg! Smarrigt!! Perfekt för en filmkväll:)

Om en timme ungefär åker vi ner till Nyköping för att fira påsk med kusinerna. Det ska bli skitskoj! Har firat många påskar ihop med dom.. Jag har minnen från när vi var jättesmå och sprang runt i deras stora trädgård och letade efter påskägg..! Hihi..:) Men nu är vi ju lite äldre.. Min syrra är snart 21, jag är 19, kusinerna 18 och 15.. Äh, påsken blir man aldrig för stor för;) Jag är helt klart redo för en spännande påskäggsjakt! Är ni?;)




Det här smarrade jag och Alex på igårkväll:) Tänk att påskharen vet att jag tycker så mycket om naturgodis;)





Olympus njuter av första dagen utan täcke:)



Nej, nu måste jag fixa iordning mig och packa en väska! Ciao!!

Enjoy;)

H

Långfredag

2009-04-10 @ 17:25:24 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Tjenare!

Sitter och softar lite i soffan. Så jäkla skönt! Brukar varken ha tid eller lust till sånt men just den här eftermiddagen kändes det som att en stund framför burken vore passande;)
Har varit och pluggat matte med Lisette tidigare idag. Tänk vad mycket roligare plugget blir när man är två:)

Morgonen spenderades som vanligt en stund i stallet men det blev en del påskpyntande också! Sofie fixade lite fjädrar i vårat söta lilla äppelträd medan jag fixade ett ris innomhus. Tråkigt nog kan vi aldrig ställa påskriset i vatten så att det blommar, jag är nämligen allergisk mot pollen och gräs och en del annan skit.. Men fint blev det i alla fall!! En annan som blev påskpyntad var Maysis, hihi, är hon inte sötast i världen?!




Det är klart hon fick en ROSA fjäder :D




Kreativt va?;)




Den här härliga bilden tog jag i morse när jag var ute och joggade.





Små söta videung:)


Snart kommer Alex <3

Enjoy;)

H

Storstan me kusinerna

2009-04-08 @ 22:28:27 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hejsan,
idag har varit en lång och spännande dag!

Förmiddagen började som vanligt med frukost och stallgöra.. :P Därefter var ett mysigt stadsbesök med kusinerna, moster och mormor och morfar inplanerat. Vi åkte till det Hallwylska palatsetHamngatan. Det är ett enormt hus ( ja palats förklarar väl det..) som ägdes och beboddes av en greve och grevinna under tidigt 1900-tal. Nu är palatset statligt ägt och fungerar ungefär som ett museum. Det finns en liten butik och man kan gå på guidad visning, vilket vi gjorde:) Det kanske låter hel trist men det var faktiskt riktigt intressant!! Kul att vara turist i sin egna stad ibland..:) Rekommenderar det i alla fall!



Hallwylska palatset


Efter att ha varit lite mer kulturella än vanligt så kände vi oss extremt sugna på en fika! Det fick bli ett besök på Sturekatten som ligger på Riddargatan vid Östermalmstorg. Jag drack ett supergott björnbärs te och käkade en smarrig baguette.






Vi avslutade vårat lilla stadsbesök med en rundtur i Saluhallarna vid Östermalmstorg. Jag tycker det är skitspännande att vandra runt mellan alla diskar som innehåller olika slags delikatesser från världens alla hörn! Man vill ju smaka på ALLT!

Till middag blev det tacos.

Enjoy;)

H