Moussaka på Hannas vis

2009-08-30 @ 21:17:28 Permalink Kommentarer (7) Trackbacks ()


Fick en MEGA stor zucchini av min mormor häromdagen. Har funderat mycket på vad jag ska göra av denna zucchini, till slut bestämd vi oss för att använda en del av den till en smarrig moussaka!




Ingredienser 4-6 pers:
2 medelstora zucchini
1 aubergine
2 gula lökar
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk timjan
2 ägg
3 dl silad naturell yoghurt
400g lammfärs
500g krossade tomater
100g fetaost
olivolja
salt
peppar

Sila yoghurten långt innan! Det tar sin lilla tid..
Börja med att skiva auberigne och zucchini i ganska tjocka skivor, skär löken i smala klyftor och grovhacka paprikorna samt vitlöksklyftorna. Lägg alltsammans i en långpanna och ringla över olivolja. Krydda med timjan salt och peppar, kom ihåg att vända runt allt så att det blandas ordentligt. Ugnsstek sedan grönsakerna i mitten av ugnen, 220 grader, i ca 30 min. Vända pannan efter halva tiden. De ska bli mjuka och gyllenbruna till färgen:)
Vispa under tiden ägg och yoghurt samman, krydda med salt och peppar. Stek även färsen i olivolja.
Sänk ugnstemperaturen till 180 grader. Lyft ur hälften av grönsakerna ur pannan. Fördela de krossade tomaterna och färsen över de resterande grönsakerna i pannan. Lägg tillbaka de grönsakerna som du nyss lyfte ur. Häll yoghurtblandningen över och avsluta med att smula fetaosten över. Grädda i ugnen i ca 1 timme. MUMS!
Servera med en färsch sallad och ett gott bröd:)



Såhär megabig är zucchinin! Använde lite mindre än hälften till moussakan.. Tar gärna emot tips på något smarrigt som jag kan göra med resten;)


Enjoy;)

H

Me like Medis

2009-08-29 @ 18:46:37 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hej på er!
Blev inget inlägg igår. Jobbade hela dagen och sen drog jag direkt till Lisette för middag och utgång tillsammans med henne och Denise!:) Fasen va kul det var att gå ut!! Det var ett tag sen, hehe..
Vi började i alla fall som sagt kvällen med middag och lite gott att dricka hemma hos Lisette. Skvaller och fniss blev det där innan vi gjorde oss i ordning och tog bussen in mot stan. Vi började på 54:an Medborgarplatsen där Esthers käre bror Nils jobbar. Det var på gränsen att vi fick komma in först, vakten tyckte att vi var lite för unga men gjorde ett undantag, vilket vi är otroligt tacksamma för:D Hade en himlans trevlig kväll där med en massa gott att dricka, skitsnack och sedan en tur på dansgolvet;)
Strax efter midnatt skulle Denise bege sig hemåt men jag och Lisette bestämde oss för att testa Bridge. Det visade sig vara samma lokaler där Toxic brukar hålla till, och det var i princip exakt lika många fjortisar som vanligt på det där stället.. Vi uttnyttjade dansgolvet ett tag men stannade inte särskilt länge. Tror inte vi kommer gå dit igen. Men Medis däremot! Vilket jäkla ställe! Fullt med schysta ställen och massor av liv och rörelse! Nästa gång stannar vi nog kvar på Medis;)





Fördrinkar hos Lisette




En partysugen Lisette! (SINGEL)


Har inte varit bakis idag, däremot trött. Men jag har varit så jäkla sugen på att köpa höstskor så det fick bli en tur in till stan :D Efter mitt skoköp tog jag en fika på det där caféet som ligger på en balkong ovanför H&M vid serglstorg,, någon som fattar'? Jag glömmer alltid bort namnet haha.. Lite senare mötte jag upp Alex. Vi köpte busskort (alltid lika kul^^) och strosade runt lite innan vi drog hem till mig :)



Mina nya höstpjuks!


Nu står en moussaka och väntar i ugnen! (Recept får ni i morrn). Sen blire soffkväll med film och godis ;)

Enjoy;)

H

Tidiga morgnar...

2009-08-27 @ 22:08:39 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


I morse ringde klockan 04.50.. Snark! Tidiga morgnar startar jag alltid med en varm dusch och sen en stadig frukost och så fick det bli även denna morgon! Kom till jobbet vid 7-tiden, lagom rödrosig efter en spurt från tunnelbanan, hihi :) Dagen gick fort, plötsligt var klockan 4 och det var dags för hemgång. Kände mig rätt mör på bussen hem men det var bara att skjuta undan dom tankarna för hemma väntade en ridtur med Olympus:) Därefter blev det en riktig lyxmiddag, det vill säga grillat, tillsammans med päronen och mormor och morfar;)




Filmjölkslimpa. Bästa frukosten en tidig morgon :)


I morrn är det fredag och utgång! Woho! Ledig helg! Känner mig riktigt partysugen så hoppas på en skitkul kväll i morrn! Ska till käraste Lisette efter jobbet, förhoppningsvis kommer Denise dit också. Där blir det att äta och sen dricka nått gott innan vi drar ut :)

Enjoy;)

H

Varför reagerar ingen..?

2009-08-26 @ 21:35:29 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hej på er. Hoppas allt är bra, med mig är det toppen:)

Har gått och funderat samt blivit riktigt irriterad på en grej de senaste dagarna.. Som vi alla vet så är det ju bara ett par dagar sen som VM i friidrott 2009 avslutades i Berlin. Det var en vecka fylld av bragder, världsrekord och överraskningar. Häftigt:) Självklart får alla stora arrangemang så som VM och OS otroligt mycket uppmärksamhet och publicitet, vilket är toppen! Jag menar, vi alla är ju engagerad på ett eller annat sätt, även fast man inte sitter och stirrar på TV:n non stop under VM veckan (som min pappa..) så vill man ju ändå att det ska gå bra för svenskarna :) TV och tidningar vet precis vad folk vill läsa och kryddar gärna till allt lite extra. Dopingskandaler och till och med ett eventuellt könsfusk var de riktigt stora bomberna som exploderade i media det här VM:et.. Men varför har man inte hört ett endaste litet knyst, inte ens en liten notis eller ett ynka citat om det som jag blir helt jäkla förskräckt och ärligt talat lite äcklad över, nämligen storleken på de kvinnliga idrottarna! Jag menar HALLÅ?! KOLLA SJÄLVA!







Hur kommer det sig att ingen ens kommenterar hur smala dom är?! Visst, de är idrottare, det vill säga slanka, smidiga och starka. Men det måste vara något mer bakom det här. Det KAN inte vara hälsosamt att se ut sådär. Det kan omöjligt vara så att deras kroppar mår bra, eller till och med bättre än bäst vilket de borde göra om de ska kunna prestera på ett VM. Jag ger största DISSEN till all media som inte ens verkar bry sig om detta.. Jag menar, alla andra skandaler hamnar ju på förstasidan, varför inte den här? Är det okej att se anorektisk ut för att man hoppar höjdhopp eller? Detta kroppsideal som är så omdiskuterat och uppmärksammat i andra sammanhang, existerar det inte ens i friidrotten? Jag är besviken... De borde skämmas.

Enjoy;)

H

Mysig dag på stan

2009-08-25 @ 17:36:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hej på er!
Har haft en supermysig dag ute i solen :D
När Alex skulle till skolan hakade jag på och åkte in till stan. Rätt skönt att slippa det där med skola ett tag, hehe ;) Har varit shoppingsugen hur länge som helst men har inte kommit i väg både på grund av jobb och pengabrist. Så idag fick det helt enkelt bli en liten shoppingrunda :) Började vid T-centralen och arbetade mig bort till Östermalmstorg. Slussen får bli en annan dag ;) Hittade ett par skitsnygga jeansleggins från VilaSALT och en mysig stickad oversize tröja. 



För att orka springa på stan måste man börja dan med en stadig frukost :)



 

Drottninggatan





Lunch fick det bli på Edelweis i Gallerian. Älskar att kolla på folk, hahaha.


Nu ska jag iväg till min vän Janni på taco / filmkväll! Ska bli grymt kul! Har inte träffat muppgänget på jättelänge så vi har mycket att snacka om :)

Enjoy;)

H


Syrligt äppelmos

2009-08-25 @ 17:22:32 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nu är det dags för äppelskörden! De kan syltas, bakas, läggas in, eller varför inte mosas?



Ingredienser (2 ½ liter färdigt mos):
4 kg äpplen
vatten
askorbinsyra
(socker om så önskas)

Skala och "rensa" äpplena innan du skär ner dom i små bitar som du lägger i en kastrull med vatten. Tillsätt även askorbinsyra (1krm/liter vatten). Koka frukten mjuk och mosig, du bestämmer själv om du vill ha bitar kvar eller inte. Tillsätt sedan ytterligare askorbinsyra (1krm/liter mos). Rör ut askorbinsyran i en skål vid sidan av tillsammans med lite av moset, blanda sedan ut det i kastrullen. Jag gillar syrligt äppelmos och använde därför inget socker, vill man tona ner det sura kan man tillsätta ca 500g strösocker / liter mos.

  




Det går alldeles utmärkt att frysa in äppelmosen, då har man ju hela vintern liksom;) Jag fördelade min mos i små folieformar med lock, perfekta för ändamålet. Kom ihåg bara att ta fram mosen i tid när du ska använda den, man kan inte stoppa in en folieform i micron!! (Jag har försökt..)


Enjoy;)

H

Vaxholm

2009-08-22 @ 21:54:12 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Några bilder från våran eftermiddag i Vaxholm häromdagen...





 





 






Det va en riktigt mysig dag med både promenad och glass.. :)

Helgen har hittills varit seg. Har jobbat och samtidigt dragit på mig en förkylning. Usch. 5-kamp och släktträff hos farmor och farfar ikväll piggade upp i alla fall :D

Enjoy;)

H

Kantarellomelett

2009-08-21 @ 10:27:30 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Här där jag bor är skogen full av kantareller! Därför lyxade vi till det igår med en smarrig kantarellomeltt till lunch ;)





Ingredienser 2 pers.
6 ägg
50 g pinjenötter
300 g kantareller
½ rödlök
1 klyfta vitlök
2 kvistar timjan
parmesanost
olivolja
salt
peppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får en fin gyllenbrun färg, lägg sedan åt sidan. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Hacka rödlöken. Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt därefter lite olja, den hackade rödlöken samp vitlöken (pressad). Fräs detta någon minut.
Knäck äggen i en bunke, vispa ihop tillsammans med salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan över svampen och löken. Sänk värmen något samtidigt som du rör försiktigt med en stekspade så att smeten rinner ner och blir fast.
Strö över pinjenötterna och toppa med timjan och riven parmesanost. Mums!
Servera gärna med sallad;)

Enjoy;)

H

Tapaskväll!

2009-08-20 @ 22:04:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej på er!
Har precis kommit hem från stan efter att jag varit och käkat tapas med Lisette på Caliente vid St Eriksplan. Å gud så gott det var! Vi beställde in 4 rätter som vi delade på, bland annat räkor, fajitas och seranoskinka. Mumsigt värre! Kvällen avslutades med en fruktig drink, Mama Bahama, på Hard Rock Café. Mycket skitsnack blev det förstås. Massa snack om IB som vi behövde få ur oss. Kan inte fatta att det rdan gått så lång tid:P Men det är väl härligt? Att tiden inte står still liksom :)





På bussen påväg hem fick jag sån lust att lyssna igenom sånna där gamla godingar på ipoden som man liksom aldrig lyssnar på längre men som man bara inte kan slänga.. Hihi, det var kul. Blev nästan lit full i skratt av en del låtar. Jag menar, kan ni fatta att jag kan hela texten till "Shake that" Eminem ft. Nate Dogg? Det måste ju vara den mest nasty text som finns och just därför bara älskar jag den låten hahaha. Kommer ihåg att jag gick runt och sjöng på den jämt när jag var typ 15.

Har haft den mest fantastiska eftermiddagen med mamma, Sofie och mormor i Vaxholm. Visar bilder och berättar mer i morrn <3


Enjoy;)

H

God morgon..

2009-08-20 @ 07:46:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I förrgår kväll kände jag hur det började sticka lite i halsen. Igår kväll var det värre. Nu känns det som att det är hosta på gång.. Usch och blä, hatar förkylningar!! Ska hinka te och honungsvatten hela dagen så får vi hoppas att det vänder.. Vill verkligen inte bli sjuk..:/

Annars har morgonen varit som jag vill att den ska vara. Har precis varit ute på en skön långpromenad :) Hade egentligen tänkt jogga men det kändes som en dålig idé nu när halsen känns lite kraslig:/ Håller på att koka ett ägg till mamma och nu ska kaffepannan igång också tänkte jag. Frukost och en ridtur är vad som står på schemat för förmiddagen. Efter lunch kommer hovslagaren och sen ska vi träffa mormor och morfar för en fika. Ska försöka få in lite övningskörning nån gång också.. Hmm.. Det löser sig nog ;) 

Ha bästa morgonen ni me <3


 

Joggingskorna på!





Me <3 landet...



Enjoy;)

H

Hoppträning!!!!!

2009-08-19 @ 21:25:07 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Äntligen äntligen äntligen!!

Kan inte fatta att det gått 8 månader sen sist! Men idag fick vi äntligen åka iväg och skutta hinder igen. Och Olympus kändes skitbra!




*LYCKLIG*


Enjoy;)

H

Farmors kavring

2009-08-17 @ 14:49:22 Permalink Kommentarer (7) Trackbacks ()


Det här receptet på kavring kommer från min farmor. Hon har gjort den så länge jag kan minnas till alla möjliga slags tillställningar, ni vet julafton, midsommar, födelsedagar, påskbord, släktträffar osv.. Den har alltid varit en grym favorit, alla bara älskar den! Och nu har även jag fått den äran att testa på den ;)





Ingredienser:
1 dl mjök
1 l filmjölk
1 msk brödkryddor
3-4 dl mörk sirap
6 tsk bikarbonat
14-15 dl rågsikt
3 dl vetekli

Börja med att blanda filmjölken och sirapen i en stor skål och de torra ingredienserna i en annan skål. Häll försiktigt ner de torra ingredienserna i filmjölken samtidigt som du använder elvispen med degkrokarna på. Ha till sist i mjölken. Dela upp smeten i 2 st smorda brödformar. Eftersom brödet jäser i ugnen kan det vara bra att platta till kanterna så gott det går. Grädda i ugnen, 175 grader, i ca 1 timme.
Brödet blir härligt saftigt och är allra godast att äta när det är nybakat :)

Good luck!

Enjoy;)

H




PS. Det finns en sida som heter MATBLOGGAR.COM där vi mat och bakintresserade bloggare kan registrera våra bloggar samt lätt hitta andra roliga recept bloggar! Try it!

http://www.matbloggar.com

Kräftskiva!

2009-08-16 @ 20:55:54 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Hej!
Har verkligen uppdaterat superdåligt den här helgen men det är för att jag har varit upptagen med så himla många roliga grejer!
Fredagskvällen blev som sagt en myskväll hemma hos Alex. Vi satt nerkrupna i soffan framför X-man och käkad cashew. Älskar sånna kvällar, hihi. På lördagen drog vi hem till mig vid 2 tiden för att hjälpa till lite med förberedelserna inför mammsis och pappsis kräftskiva! Jag och Alex fick uppgiften att göra en ostgraninerad kantarellrulle! Det är ungefär som en rulltårta fast att smeten inte är söt och den är fylld med en kantarell röra istället för sylt. Vi gjorde 2 stycken och dom blev en riktig hit kan jag säga! Supergoda:D Kräftorna var förstås också helt magiskt goda! Jag älskar att äta kräftor, man sitter liksom länge och skrattar och käkar om vart annat. Riktigt skoj:)




Mumsigt va? Kantarellrulle, laxpaj och kräftor! Efter den här portionen blev det förstås ett antal kräftor till... ;)





Alex och mina kantarellrullar innan de gratinerades i ugnen,




El weon





En del av gänget





Kvällen blev suddigare och suddigare.... ;)





Till efterrätt blev det en läskande fruktsallad :)



Nu vill hästarna ha mat!:)

Enjoy;)

H

Sämst på rubriker..

2009-08-14 @ 17:03:57 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hej cupcakes!
Hade skönaste tiden på jobbet idag, 8-14! Perfekt för en fredag liksom;) Timmarna rusade förbi och plötsligt var det dags att gå hem :) Innan jag drog passade jag på att inhandla några söta frukostskålar och lite fredagsmys (dvs cashewnötter, what else liksom) till mig och Alex ikväll.

Emm, jo, nu har jag annat att göra! Höras senare!

Enjoy;)

H


Ledig dag

2009-08-12 @ 21:07:55 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Idag har jag varit ledig och bara slaaaaaaappaaaaaat haha..
Av rutin vaknade jag till vid halv 7 tiden i morse. Det va så jäkla skönt att inse att jag va ledig idag och därför stänga ögonen och kurra ihop sig ännu mer under täcket för att somna om :)
När jag kom upp blev det en lååååång frukost (den senaste tiden har jag fått stressa för att hinna med bussen), lite stallgöra, en sväng med Olympus och en joggingtur med mig själv. Skönt! På eftermiddagen gick mamma och jag ut i skogen för att plcoka svamp, vi kom hem med ett halvkilo eller nått så det va kul :)

I morrn är det nya tag igen! Börjar jobba vid 12 vilket är nice. Ska upp och rida på morgonen först så det blir nog ingen sovmorgon men det är skönt att int behöva åka till jobbet så tidigt. Och jo, lite sovmorgon blir det faktiskt, tänker inte gå upp 5.30! ;)

Har precis käkat en tårtbit som vi fick med oss hem från farfars födelsedagskalas igår. Smaskens! Man blir så törstig av sånna där mäktiga chokladtårtor bara.. Håller ni med?
Joo, det här blev ju ett flummigt inlägg om lite allt möjligt. Knas!

För att göra det ännu lite flummigare visar jag några bilder på Alex och min 30-bitars sushi! Haha ;)













Enjoy;)

H