Kantarellomelett

2009-08-21 @ 10:27:30 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Här där jag bor är skogen full av kantareller! Därför lyxade vi till det igår med en smarrig kantarellomeltt till lunch ;)





Ingredienser 2 pers.
6 ägg
50 g pinjenötter
300 g kantareller
½ rödlök
1 klyfta vitlök
2 kvistar timjan
parmesanost
olivolja
salt
peppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får en fin gyllenbrun färg, lägg sedan åt sidan. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Hacka rödlöken. Hetta upp en panna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt därefter lite olja, den hackade rödlöken samp vitlöken (pressad). Fräs detta någon minut.
Knäck äggen i en bunke, vispa ihop tillsammans med salt och peppar. Häll äggsmeten i pannan över svampen och löken. Sänk värmen något samtidigt som du rör försiktigt med en stekspade så att smeten rinner ner och blir fast.
Strö över pinjenötterna och toppa med timjan och riven parmesanost. Mums!
Servera gärna med sallad;)

Enjoy;)

H


Kommentarer

Postat av: Madeleine

Mumma vad gott!

2009-08-26 @ 19:55:00
URL: http://chocolatechic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback