-6

2009-02-28 @ 08:30:32 Permalink Allmänt Kommentarer (17) Trackbacks ()

Jepp, det är vad teremometern på min dator visar för Strockholms området.. Så jag antar att det är runt -8 här ute i skogen!! Kallt.. Men vackert:)

Blev ingen eftermiddagsuppdatering igår.. Hade lite annat för mig.

Plugget med Lisette gick bra:) Vi satt som två nördar en stund på Stadsbiblioteket och sen belönade vi oss själva med en jäätemysig fika vid ett soligt fgönsterbord på Café 60. Smoothie och leverpastejsmacka till mig, smoothie och kanelbulle för Lisette. Men fan va dom kan ta betlat på det där stället..! Min macka kostade 36 spänn:S Aja, vafan, ja va hungrig!!

Efter plugget åkte jag för att träffa Alex. Vi begav oss in mot stan för att hitta en kabel så man kan koppla våran bärbara dator till TV:n.. En "computer cable" typ.. Efter mycket velande om vilken som var rätt inne på Claes Olsson bestämde vi oss för att testa på en.. Och tro det ller ej, DET VAR RÄTT!!:D
Så på kvällen kollade vi på film, The curious case of Benjamin Button, visst heter den så? Den var grymt bra i alla fall:)







Den här lördagen tror jag kommer bli toppen!! Ska käka lite frukost nu och sen bär det av ner mot stallet för att ta hand om lillplutt. Efter stallet blir det dusch för vi ska nämligen in till stan och äta brunch med mormor och morfar:D Alex ska förstås med också:) Efter brunchen drar jag och Alex hem till honom och sen ikväll är det BIG PARTY för hans pappa som precis fyllt år:D

Enjoy;)

H

Fredag 07:50

2009-02-27 @ 07:56:22 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()


Tidig morgon idag också.. Men känner mig rätt utvilad så det är lugnt::) Gillar faktiskt att komma upp i tid på morgnarna, man hinner liksom få så mycket gjort:) Fast just idag kändes det lite hopplöst när jag drog upp rullgardinerna.. MERA SNÖ!! Vill ju bara ha våååååååååååååååååår...




Gryning bättre än skymning:) Inte sant?




Ska snart ner till stallet för att släppa ut hästarna och ta hand om Olympus. Sen senare idag ska jag in till stan med Lisette för plugg och fika!

Har fått rätt mycket kommentarer om min design och att ni tycker den är fin, supertack för det!:D Men all credit går till Alex, det är han som har fixat den:)


Enjoy;)


H



Fika hos Storasyster

2009-02-26 @ 20:57:38 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

God kväll:)
Har precis kommit hem från Storasyster. Jag pappa och Maya är ensamma hemma ikväll så jag bjöd in oss på en fika hos syster så jag kunde lämna min inflyttningsprsent till dom. Dom fick en jättefin ljuslyckta som jag köpte på Indiska för ett par veckor sedan. Glaset på sidorna skimrar i lite turkosa nyanser så jag tror det kommer bli riktigt effektfullt när man tänder den:)

Hade egentligen tänkt ge dom den på deras inflyttningsfest men på grund av ett missförstånd så blev det dubbelbokning på lördag..:/ Så synd.....

Tog med mig en äppelpaj till fikat som jag bakade under dagen. Receptet kommer från Leila Lindholms kokbok "Piece of cake".



Äppelklyftorna stekte jag i smör, socker, kanel och ingefära




Färdig äppelpaj!


(Serverades med vaniljsås!!)

Enjoy;)

H



God morgon!

2009-02-26 @ 08:12:52 Permalink Allmänt Kommentarer (18) Trackbacks ()

I natt har jag sovit sådär riktigt gott!! Vaknade till vid 5-tiden och kände mig helt utvilad, blev riktigt förvånad när jag såg vad klockan var. Men ja la huvudet på kudden igen och somnade om tills klockan ringde:) Skönt:) Nu sitter jag och mamma här med en varsin laptop och kopp kaffe och tycker att det är allmänt nice med våra frukost rutiner!

Vad händer idag då..

Jo! Anledning till att väckarklockan var ställd en sån här ledig torsdag är att jag ska iväg och hoppträna på Rocky vid 10-tiden. Det ska bli skoj att rida lite:)
Sen när jag kommer hem ska jag baka en mumsig kaka, har nämligen bjudit över mig själv och pappa på en fika hos storasyster ikväll eftersom jag kommer missa henns inflyttningsfest i helgen. Måste komma ihåg att köpa vaniljvisp!! Remind me;)
Eftermiddagen kommer förmodligen ägnas åt: PLUGG!


Mmm,, nått smariigt ska bakas...


Vad ska du göra idag?:)

Enjoy;)

H

Omplåstrad Maya

2009-02-25 @ 20:49:16 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Nu har vi kommit hem från veterinären. Dom tog ett blodprov och vi diskuterade eventuella förändringar i Mayas medicinering. Förmodligen kommer vi att börja med en till medicin, som har lite mindre biverkningar än den nuvarande, istället för att höja den vi redan har. Vi får se hur det blir när vi får provsvarn. Veterinären ska höra av sig i början av nästa vecka:)

Köpte med oss thaimat på vägen hem. Nudlar med kyckling, grönsaker och cashewnötter för min del;)



En omplåstrad Maya




Mmmm..:) Sushi igår, nudlar idag:)
Enjoy;)
H

Sushiblommor

2009-02-25 @ 17:59:51 Permalink Allmänt Kommentarer (11) Trackbacks ()

Halloj,
har varit hos Lisette och pluggat en stund idag:) Det är så himla mycket roligare och går så mycket lättare när man är 2!

Här är bilderna på våran sushi från igår, fint va?!






Försökte få med mig blommorna hem i väskan.. Men dom blev förstås lite mosade..:/
Snart ska vi iväg mred Maya till veterinären. Dom ska ta ett blodprov på henne för att se hur medicin nivån i blodet ser ut. Hoppas det går bra:)

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar!! Hare gött;)

Enjoy;)

H


Leverpastej

2009-02-25 @ 10:33:33 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Hej på er:)
Läget?

Med mig e allt bra! Barcelona matchen igår slutade 1-1. Lite seg match men hellre oavgjort än förlust:) Senare på kvällen kollade vi på 2 and a half men (bästa) och sen lite från den chilenska festivalen som dom visar på TVChile. På grund av tidsskillnaden så började inte sändningarna förrän klockan 02:00 i natt, så jag hann väl med att se 10 minuter kanske innan jag somnade, hihi:P 
Har precis klämt i mig lite frukost, yoghurt och leverpastejsmackor blev det! Jag verkligen älskar leverpastej. Nån mer som gör det? Leverpastej faller ju inom kategorin för saker som är både gott och nyttigt! Värsta proteinbomben fullproppad med järn och andra nyttigheter:) Käka mer leverpastej gott folk!  Det både ser och låter lite äckligt, men det är så jävla gott!! Jaja, jag vet att tillverkningen av leverpastej kanske inte är den mysigaste, men det är inte tillverkningen av korv eller allt annat halvfabrikat vi käkar nu för tiden heller! 

Nu till den superviktiga frågan:

Bredbar leverpastej eller sån man skär?

Jag gillar helt klart den man skär bäst! Vad säger du? 






Enjoy;)

H


Myspys

2009-02-24 @ 20:26:15 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Halloj,
har precis varit iväg och kikat när Alex spelar tennis. Det var nice:) Tennis verkar kul, men jag har aldrig varit bra på det:S Får hålla mig till ridningen tror jag:)

Igår började jag och Alex snacka om att det var väldigt länge sen vi käkade sushi. Och då blir man ju så klart supersugen!! Så Alex och jag bestämde oss för att handla med oss lite sushi hem från "Svenska Sushi" Här i Midsommarkransen. Sushin där är så grymt god!! Dom hade dekorerat våra små sushi beställningar jättefint med blommor, ska visa bilder på det i morrn:)

Nu är det Barca match om en halvtimme ungefär. Vamooooos Barcaaaa!



Ska ni kolla?

Enjoy;)

H


Fettisdagen

2009-02-24 @ 14:41:33 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Hej på er,
hur mår ni?
Själv känner jag mig allmänt nerstressad av allt plugg som jag borde göra men ännu inte gjort. Massor med prov nästa vecka. Usch och blä.. Men ska försöka koppla bort allt det där idag och ta tag i det i morrn istället:) Ska följa med Alex när han ska spela tennis idag och sen senare ikväll ska vi kolla på Barca matchen på TV. Så inga sura miner idag inte;)

Dessutom är det ju fettisdagen idag. Inte för att vi brukar fira det särskilt mycket. Men bakverk är ju alltid gott..:) hihi.. Har i alla fall redan ätit en semla i år så tror inte det blir någon idag:P Måste säga att jag diggar kanelbullens dag något mer;)

Jahapp. Nu ska jag läsa lite bloggar och sen packa ihop lite grejer som jag ska ha med mig hem till Alex. Kan inte fatta att min väska måste bli så fullproppad varje gång jag ska sova borta EN natt.. Kvinnligt syndrom säkert..


Olympus på morgon promenaden:)

Enjoy;)

H

TÖNT stämpel! BANG!!

2009-02-23 @ 14:01:12 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hej på er:)

Sitter hemma hos Alex vid hans knepiga men snygga MAC dator och försöker klura mig fram på nätet. Nu vet jag i alla fall hur man gör ett "@" på det här tangentbordet;) hihi..

Sov som sagt här i natt men gick upp hyfsat tidigt i morse för att åka in till stan och träffa Lisette en stund. Vi har sportlov men tro det eller ej, vi satt på stadsbiblioteket i 2 timmar och pluggade biologi! Ja, vi måste vara dumma i huvudet, snälla, nästa gång kan väl nån komma och släpa oss därifrån?! Haha, nej, jag skojjar bara:) Vi är faktiskt riktigt duktiga! Vi har ju våra "mocks" prov nästa vecka så vi är helt enkelt tvugna att plugga mycket nu:) Och att göra det tillsammans på stadsbiblioteket är bra mycket roligare än att sitta hemma själv. Istället för att kalla oss töntar väljer jag att använda ordet intellektuella;) 
Dessutom ser vi ju alltid till att belöna oss lite efter att vi har pluggat. Idag blev det en god lunch på den nyöppnade Espresso House på Odengatan. Mums;) 


Nu ska jag kolla lite på TV med Alex tror jag, dom visar från en stor festival i Chile:)

Vad ska ni göra idag?

Snö..

2009-02-22 @ 22:58:51 Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()


Visst kan det vara mysigt med snö..Men nu räcker det..! Vi har ju kommit in i den där perioden då man kan skymta några vårtecken, och då blir man ju bara så trött när det kommer ännu mera snö!!

Jag vet, vi är aldrig nöjda!I December bad jag om snö till julaftonen, men det kom ju aldrig.. Det kommer nu istället. Kan man inte få bestämma själv när man vill ha snö? Och sen trycker man på en knapp så blir det sommar och sol över en natt! Woho, har kommit på en produktidé,, kanske kan sälja;) haha skojja, nej men snö är mys, men nu vill jag ha VÅR!

Vad tycker du?

Enjoy;)

H

Tjejmiddag

2009-02-22 @ 14:13:07 Permalink Allmänt Kommentarer (12) Trackbacks ()

Halloj:)

Åkte som sagt på tjejmiddag hos min moster i Nyköping tillsammans med Mamma och Sofie direkt efter jobbet igår. Kvällen var supermysig! Vi käkade god fiskgryta och snackade en massa skit. Så som en tjejmiddag ska vara.

I morse blev det en promenad med hundarna längs ån i Nyköping. Snön riktigt yrde om öronen på oss men det var rätt skönt att komma ut i alla fall:)



En miljon änder som bestämde sig för att promenera!




Vattnet forsade på..

Vad har en Söndag som denna mer att bjuda på:
* Ska rida Rocky
* Hem till Alex
* Film kanske..?
* Chillaaaaaaa...

Enjoy;)

H

Mums!

2009-02-20 @ 22:12:56 Permalink Allmänt Kommentarer (12) Trackbacks ()

En liten bild från kvällens middags bord!



Fredagsmys med middag framför TV:n i vardagsrummet:)

I morrn blir det nog inget inlägg.. Ska jobba hela dagen och sen hämtar mamma och Sofie upp mig och så ska vi åka på tjejmiddag hos moster i Nyköping:) Det blir trevligt:)


Enjoy;)

H

Skaldjursmiddag

2009-02-20 @ 17:54:05 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Har varit i skolan en timme på eftermiddagen och kolalt på film. Mice of Men (Möss och Människor), riktigt bra!! Sorglig, men tänkvärd på nått sätt... Den är rätt gammal, men rkomenderar den ändå:)
Tog hem en miljon böcker också... efter lovet har vi våra mock exams, så det är mycket plugg som gäller nu..

Mamma var gullig och hämtade upp mig efter skolan idag. Då drog vi till coop för att handla fredagsmiddagen.. Nämligen skaldjur!! Mums!! Vad ska ni käka ikväll?

Nej nu vet jag inte vad jag ska göra... läsa bloggar kanske..?

Hare gött:)

Enjoy;)

H

"Men Fredag är ändå den dagen som känns bäst..."

2009-02-20 @ 11:01:02 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Hehe, komemr ni ihåg den där reklamsången för kyckling? hihi, kyckling på fredag! Whatever, ville bara ha en rubrik som visar att det är så jävla nice att det är Fredag idag!! För visst är det?:)

Har varit sämst på att blogga den här veckan. Ber om ursäkt för det. Har väl inte sådär värst supermånga trogna läsare som blir besvikna över att jag inte skriver (men en del vet jag minnsann att jag har);)

Jag och Alex var hos Lisette igår kväll. Esther och Kimmo (Lisettes b-friend) var också där:P Vi spelade spel och käkade tacos, godis och en supergod KLADDKAKA..!! Magen mådde inge vidare i bussen på vägen hem, hehe..
Nej men det var en riktigt lyckad kväll, lite fredagsstämning på en tosdag liksom:)

Har som vanligt fått rätt mycket gjort på förmiddagen. Har tagit hand om Olympus, joggat en tur i det fina vädret och tagit en promis med Mays. Mys morgon:) Blir så glad av SOL!

Har bara en lektion idag, sen lov!! Så skönt:) Vad ska du göra på lovet?

Jahapp, det här blev ett flummigt inlägg utan bild:/ Har en på mobilen som jag lägger upp senare! Tare lugnt fellows, njut av dagen;)

Enjoy;)

H