Äntligen fredag!

2009-07-31 @ 20:07:03 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Den här fredagen känner jag mig extremt trött!! Första jobbveckan efter semestern är avklarad och det känns som att knoppen fått arbeta en hel del.. Ska bli skönt med en slapp soff-kväll och en låååång natts sömn:)

Fick gå ungefär en timme tidigare idag så när jag kom hem fick det bli en joggingtur! Har liksom inte hunnit med mina morgon turer eftersom jag måste upp så tidigt för att komma i tid till jobbet. Det var riktigt skönt att rensa skallen lite men sen när jag kom in kände jag mig nästan heltrött..! Lite för mycket av allt den här veckan tror jag så nu behöver jag nog mest slappna av :)

Mamma och Sofie var på IKEA idag så ikväll har vi snickrat ihop ett köksbord till storasyster min. Riktigt snyggt blev det i hennes lilla hus :)






I morrn blir det "kick-off" med jobbet! Ska bli skitskoj!
Nu: TV!! haha;)

Enjoy;)

H

"Life of Bellman"

2009-07-30 @ 17:20:05 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hej pumpkins!
Gårdagen gick i rasande fart och jag hade saker att göra konstant. Jobbet som vanligt mellan 8 och 4. Aldrig har det varit så jobbigt att gå upp ur sängen som den morgonen.. Hade gärnat legat kvar med A en stund..
Efter jobbet åkta jag till Slussen för att möta upp mamma, köpte en chailatte på Café Muggen som jag gick med längs soliga Götgatan, helt jävla underbart!
Efter en snabbis där mötte vi upp pappa och storasyster för att se "Life of Bellman", en rockinsprerad utomhus teater om Bellman. I rollerna bla Andras Wilson och Jesper Salén ;) Den var så grymt jäkla bra! Skithäftig musik, komisk och grymt underhållande! Dessutom är det helt magiskt att se på teater utomhus tycker jag, skitmysigt!

Lite bilder från kvällen:


















Mormor, morfar och storasyster är här. Snart ska vi göra pizza till middag!  

Enjoy;)

H




UPDATE 31/7:




Såhär smarrig blev pizzan!

"Välkommen Zlatan till Barcelona"

2009-07-28 @ 20:42:49 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Japp, så gåre när man låter ens pojkvän hjälpa till med rubriken;) hahaha

Fick gå upp tidigt i morse för att hinna till jobbet till 8. Trött var man förstås men jag tycker ändå det är rätt mysigt att åka genom stan sådär tidigt på morgonen. Stockholm är så charmigt då.. :) Har inte varit alls i butik idag utan har suttit '"vid skolbänken" hehe. Nej men två utbildningar, en säkerhetsutbildning och en datorutbildning, stod på schemat för dagen och det var vad som hans med:) Intressant var det faktiskt! Känner mig lite småsugen på det där med universitet redan.. Kanske borde jag ha sökt till hösten..? Nej, att jobba ett år är ett bra beslut! Tjäna pengar och göra något annat än plugg ett tag kommer göra mig gott;) Dessutom är det skitskoj med ett nytt jobb, speciellt det jag har fått!;)

Efter jobbet åkte jag till Alex:) Vi har varit i stan och sålt hans U2 biljett och sen inhandlat lite ingredienser till dagens middag, nämligen laxpaj!! Brukar äta den lite då och då med mina föräldrar och både jag och Alex tycker det är en favorit! Men kommer vi att lyckas med den själva..? Det återstår att se;) Har haft konstant telefonkontakt med mamma, så att allt blir rätt liksom.. Hihi.. :)

Nej, nu doftar det underbart! Måste gå och kika om den är klar!

Enjoy;)

H

Ny mobil och nytt jobb

2009-07-27 @ 18:08:30 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Jisses, vilka omständigheter man måste klara av, ny mobil och nytt jobb inom loppet av 2 dagar! Haha, skojjar;)

Tappade min mobil från hästryggen igår och jag kan ju säga att den inte riktigt klarade av fallet ner i asfalten..^^ Vi skulle ändå iväg en tur på dan så då fick det bli ett stopp vid expert så jag kunde köpa en ny mobil. Hade gärna väntat till i höst eller nått, när jag förhoppningsvis har lite mer pengar, men mobil kan jag helt enkelt inte leva utan, så det fick bli en ny!:)
 
Idag var första dagen för mig (och alla andra förstås) på mitt nya jobb:) Ska börja jobba på en nyöppnad ICA butik så alla är liksom nyanställda. Coolt. Idag har vi alla fall fått lära känna varandra lite bättre, kika i butiken och fått lite arbetskläder.
Fram tills öppningen ska vi ladda butiken, städa och gå en hel rad med utbildningar så det blir nog superskoj! Tidiga morgnar förstås men så är det... :)
Jag säger som Lisette, det är grymt skönt med rutiner! Kan det va en kvinnogrej tro..? Vi behöver liksom en plan.. Hmm. Jo. Så håller jag paniken borta i alla fall;) hihi

Lite bilder från nya mobilen:



Maya fick förstås va modell när jag skulle testa kameran;)






Blev sugen på smoothie när jag kom hem så jag begav mig på blåbärs jakt :)



Enjoy;)

H


ps. Tävla om en kokbok hos Hallon&Blåbär!

Skotsk gröt

2009-07-26 @ 18:17:36 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hej på er!
I morse testade jag en lite annorlunda frukost, nämligen skotsk gröt, dvs stekt gröt!




Ingredienser:
1 dl fiberberikade havregryn
2 dl vatten
1 nypa salt
½ dl russin

Förbered gröten som vanligt i micron på kvällen. Häll sedan upp gröten på en platt tallrik, tryck i russinen försiktigt, plasta in och låt stå i kylen över natten. Ta sedan ut gröten och skär den i lagom stora strimlor. Lägg en klick smör i en het teflonpanna och stek grötremsorna tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Jag åt gröten tillsammans med grannens hemmalagade hallonsylt och en skivad minibanan, det var supergott! Ett ägg med kaviar, ett glas apelsinjuice och en kopp kaffe kompleterade frukosten:)


  

Receptet hittade jag hos Halsofreak.blogg.se :)

Det var en mättande frukost och samtidigt riktigt god, rekomendrar den verkligen!

Enjoy;)

H

Brödkrutonger

2009-07-25 @ 21:38:53 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()

God kväll på er,
häromdagen gjorde jag egna brödkrutonger. Använde mig av ett grekiskt lantbröd som hade blivit över från kvällen innan, perfekt dagen efter när det har segat till sig lite!;)





Ingredienser:
Ett par skivor dagsgammalt vitt bröd
olivolja
salt
peppar

Skär brödskivorna i lagom stora kuber (ca 1x1 cm), stek dom sedan i olivolja (olja mycket!!) och krydda efter behag. Låt krutongerna torka något på en handduk innan du lägger dom i en tätslutande burk. Andra kryddor så som basilika, oregano, dragon etc kan också användas men jag tycker naturella krutonger är goda:)

  



Enjoy;)

H

Grattis Maya 1 år!!

2009-07-24 @ 11:57:47 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()





Idag fyller våran lilla snorpa 1 år! <3



Enjoy;)

H

Blåbärsscones

2009-07-23 @ 13:15:17 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


En del av gårdagens blåbärsskörd använde jag i morse till att göra smarriga blåbärsscones! Scones är det perfekta nybakade frukostbrödet eftersom det både är så himlans gott men även går supersnabbt att göra:) Ingen tråkig jäsning att vänta på här inte ;)




3 stora/ 4 små scones
50 g smör
4 dl grahamsmjöl
½ dl havregryn
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl yoghurt (jag använde mig av lätt vaniljyoghurt, det blev supergott!)
½ msk socker
1½ dl blåbär

Ställ först och främst fram smöret så att det blir rumsvarmt och sätt ugnen på 175 grader. När smöret är lagom mjukt blandar du alla ingredienserna i en skål, börja med de torra och tillsätt sedan yoghurten och smöret. Allra sist vänder du försiktigt ner blåbären, de ska helst inte mosas allt för mycket.
Klicka sedan ut 3-4 lika stora högar på en smord plåt, platta försiktigt till sconesen med mjöliga händer och nagga dom lite grann med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna något innan du serverar, godast är dom när de är ljumna!:D
Jag tycker dom är grymt goda att äta bara som de är, men vill man ha ett pålägg rekomenderar jag smör, ost och/eller någon matchande sylt/marmelad.

Bon apetit!


Enjoy;)

H

Skogens juveler

2009-07-22 @ 18:13:14 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()






Det finns hur många godsaker som helst att hämta i skogen! Igår hittade mamma och pappa guldgula kantareller, de fick stekas i smör och avnjöts sedan i fulla drag!



Man ser en hel del från hästryggen och i år har jag lagt märke till att det är enormt mycket blåbär! Mamma och jag bestämde oss för att plocka lite grann och eftersom vi bor på landet behövde vi inte gå långt. Öppnade altandörren och klev ut på tomten, och vips efter en timme hade vi närmare 2 liter:) Det mesta hamnade i frysen men några deciliter ska jag använda till att göra blåbärsscones i morgon bitti:)


Enjoy;)

H

Ramlade av Olympus igår

2009-07-22 @ 08:00:32 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Godmorgon!

Gårdagen var en sån där lugn, avslappnad, mysig dag. Så där som man vill att ens semesterdagar ska vara!
Vaknade upp hos Alex vid 10-tiden. Då blev det gröt till frukost och sen satte jag mig i soffan med en kopp kaffe och en bok. Härligt va?

Senare på eftermiddagen mötte jag upp Lisette i stan för en fika. Det var ett tag sen vi träffades så vi hade en del skitsnack att få ur oss;) Vi hamnade i alla fall på Robert's Coffee i Souk gallerian där vi drack/åt (hur fan säger man?) en varsin smoothie!
När jag kom hem åkte ridbrallorna på för en mysig tur med Olympus. Och nu till det som rubriken syftar på: JA jag åkte av! Olympus hade känts så jäkla fin hela turen men precis innan jag känner mig klar och ska sakta av så blir han skiträdd för någonting och gör en helomvändning och drar. Jag flyger som en liten vante. Min första tanke är: HJÄLP! DET MÅSTE VARA EN ÄLG!! Men när jag kikar bort mot skogen ser jag ett par beigea ridbyxor mellan träden, det var alltså någon som kom ridandes. Jag ropar till tjejen att hon ska stå stilla tills jag har fått tag på Olympus som som tur är har stannat en bit bort. När jag hoppat upp på honom igen ropar jag okej till tjejen som kommer ut ur skogen ridandes på en söt liten islandshäst. Hon frågade om det hade gått bra vilket det som tur var hade:) Hjälm och säkerhetsväst var på!;)




Försökte fota Olympus men han är lite småskraj för klickljudet av kameran hihi :)


Lägger upp ett smarrigt rcept senare idag :D

Enjoy;)

H

Back in town!

2009-07-20 @ 21:58:51 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hej på er cupcakes!
Resan hem från Falsterbo var lååååång. Hehe. Vi alla var trötta efter veckans jobb på Falsterbo Horse Show så siktet var helt klart inställt på att komma hem så fort som möjligt. Ett litet stopp på McDonalds i Jönköping fick det bli men annars rullade bilen hela vägen. Vid midnatt parkerade vi utanför huset och började packa ur bilen. Vi möttes förstås av en överlycklig Maya! Tror Sofie också var rätt glad att vi kom hem igen, hon har haft fullt upp hela veckan med hundpassning hästpassning och dessutom sitt jobb! Tur att man har världens bästa storasyster som ställer upp<3



Vaknade upp i morse efter skönaste natten på länge!! Har sovit på en luftmadrass i Skåne hela veckan och jag har verkligen saknat min sköna säng! Det blev en god frukost med familjen och sen bar det av ner till stallet för att pussa på Olympus. Tog en ridtur vilket jag också har saknat massor. Har ju verkligen varit i Sveriges häst mekka en vecka nu men det finns inget bättre än att ta hand om och sitta på sin egna häst. Passade även på att prova alla nya grejer vi har köpt till Olympus. Två täcken, ett träns och ett schabrak. Allt passade perfekt! Phu.. ;) Lite extra pyssel med Olympus blev det allt och han njöt i fulla drag:)

Efter en skön dusch och sill lunch drog vi till Coop för att fylla på kylskåpet. Bröd, potatis, frukt, grönt och andra grejer inhandlades. På eftermiddagen kom mormor och morfar över på en fika och sen begav jag mig hem till Alex. Vi har käkat sushi och glass så nu är vi mätta!
Har hela lägenheten för oss själva så det blir nog en myss kväll framför TVn:)

Enjoy;)

H

Lördag

2009-07-18 @ 21:41:59 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hej på er,

sitter i soffan med datorn. Riktigt nice. Helt själv här hemma i villan, dom andra kommer nog snart:) Mamma och jag åkte hem för att byta kläder vid 7 halv 8 för att sen åka tillbaka till tävlingsbanan och bygga morgondagens bana. Men jag var så jäkla slut när vi kom hit så mamma tyckte jag skulle stanna hemma. Riktgit skönt.. Har köpt hem lite cashewnötter och polly så vi kan ha lite myskväll när dom kommer tillbaks:)







Godaste frukosten i morse. Jordgubbar i yoghurten gör sdet superlyxigt!!



Dagens Derby visas kl 22.00 på TV4 Sport!! Kolla!:D


Enjoy;)

H

Blandat!

2009-07-17 @ 21:40:03 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Japp, finns helt enkelt ingen mer passande rubrik! ;)


Dagarna går så jäkla fort! Kan inte fatta att vi ska åka hem på söndag redan.. De senaste dagarna har varit superroliga! Däremot har vi haft fullt upp hela tiden så jag har inte hunnit blogga så mycket.
Igår till exempel fick jag håret klippt! Yes! En frisör salong finns på plats på tävlingarna så jag fick topparna klippta för en trehundring. Helt ok:)

Bilder säger mer än ord...



Igår eftermiddag (efter klippningen, smart; hihi;)) blv det finally THE BEACH! Helt underbart!





På kvällen blev det rstaurang besök och därfter barbesök! Strandbaden heter stället, det ligger här i Falsterbo. Det var helt okej käk, däremot fanns det typ 3 grejer att välja mellan:/ tror att hela gänget käkade lax:)




Drinkarna var det därmot inget fel på! Jag drack världens sötaste Strawberry Daiquiri:) Min favoritdrink och det här var helt klart den godaste jag har smakat!




Idag utanför tävlingsbanan. Fullt med folk till Nationshoppningen.




Haha, pappa och Johan bär "fisknäts-stöd" soft va?;)





Igen :)


Nu ska vi snart käka pizza! Lena och Johan är iväg och köper:)


Enjoy;)

H

Onsdag

2009-07-15 @ 20:31:41 Permalink Resor Kommentarer (2) Trackbacks ()


God kväll på er,
har just kommit hem från ännu en lång dag på Falsterbo Horse Show. Känner att det riktigt hettar på kinderna efter all sol, härligt ;)

Lite bilder från de senaste dagarna:



Yoghurt, musli och leverpastejs macka. Bästa frukosten!





Olympus har fått ett nytt coolt regntäcke:)





Gårdagens middag: Ceasar sallad! Mums;)





Jag vid banan ikväll innan vi skulle bygga :)



Nu ska vi snart iväg till nån restaurang/bar för att ta nått gott att dricka!

Enjoy;)

H

Ps. Ny header som ni kanske har lagt märke till;) Alex som har fixat, tycker den e skiiiitsnygg!!  Graaacias <3

Godmorgon Flasterbo!

2009-07-14 @ 09:47:32 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Blev inget inlägg igår. Dels för att min dator inte ville koppla upp till sig nätet när jag ville och dels för att vi var borta på tävlingsplatsen HELA dagen. Stod på banan ett par timmar men hann även med en del shopping på mässan;)




Ett nytt flugtäcke från Domani till Olympus. Han hade ju lyckats slita sönder det andra i hagen precis innan vi skulle åka i söndags!





Ett par nya joggingskor från Champion! Nedsatta från 900 till 300! Det kallar jag ett kap;) Tog en joggingtur i morse, de känds bra ända tills jag fick ett skavsår på hälen... Hoppas det är för att dom är nya..


Idag har mamma och jag tagit lite sovmorgon. De andra gick dit bort till 8 i morse men vi droppar nog dit nån gång senare under dagen.. Ska förhoppningsvis köpa ett nytt regntäcke till O idag. Hoppas hoppas hoppas att det finns i rätt storlek!!


Enjoy;)

H