Hälsovecka

2009-03-31 @ 21:13:55 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

Hej:)

Den här veckan är det så kallad Hälsovecka på min skola. Det innebär bland annat att skolan bjuder på gratis frukost varje morgon i matsalen:)
Jag Lisette och Cecilie var där och käkade i morse. Havregrynsgröt med äppelmos och två riktigt smarriga mackor blev det för min del:D Jag verkligen ÄLSKAR hälsoveckan. Den har varit veckan innan påsklovet alla dom 3 åren jag har gått där och jag har alltid uttnyttjat frukostarna för jag tycker dom är toppen. Det är skitmysigt att sitta med kompisarna och käka lite innan första lektionen, dessutom håller man sig mätt ända fram till lunchen;)

Några fler skolor som har Hälsovecka med frukost..?



Smarrig och nyttig filmjölkslimpa!


Vad har hänt annars idag? Själv blev det n solig promenad hem från bussen, en ridtur och middag hos farmor och farfar:)

Enjoy;)

H

Tjejsnack å broccolipaj

2009-03-30 @ 20:23:40 Permalink Allmänt Kommentarer (11) Trackbacks ()

God kväll!

Har precis kommit hem efter att ha varit i centrum och käkat middag med Hanna och Linda. Vi har inte träffats på flera veckor!! Linda har varit i Spanien och Hanna i Malaysia så vi hade förstås massor att prata om:D
Vi valde ett mysigt café där vi käkade paj till middag och sen lite kaffe efteråt:) Mysigt var det i alla fall:)



Mobil brudar;)





Tomma tallrikar, maten va god;)




Vid busshållsplatsen påvägen hem.


Vad har ni gjort idag?

Enjoy;)

H

Paus i skolan

2009-03-30 @ 15:39:08 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hej på er:)

Hur har dagen varit hittills..? Min har varit helt okej:)
Hade en riktigt lugn och skön morgon. Gick upp vid 7 och tog en joggingtur, solen sken, fåglarna kvittrde och livet kändes allmänt underbart;) Kan det finnas en bättre start på en dag?
När jag kom in igen riktigt rödrosig om kinderna blev det en varm dusch och sen en mysig frukost med mamma. Sen kom det bästa: TOTAL TYSTNAD!!
Mamma satte sig vid datorn och jag plockade fram biologiböcker och färgpennor och började göra små fina mindmaps. Tänk vad roligare pluggandet blir med lite färgpennor;)
Ibland kan det vara så skönt när det är tyst. Speciellt på morgonen och när man ska plugga. Informationen riktigt flyger in i huvudet på en! Eller, ja, det kändes i alla fall som det;)

Har varit i skolan sen 12 ungefär.. Än så länge har svenska, psykologi och engelska lektionerna flytit förbi smärtfritt.. Bara biologin kvar! Den börjar om en halvtimme ungefär...
Sen ska jag träffa tjejorna i centrum för en fika/middag, nått mumsigt ska det bli!!:D

Enjoy;)

H




Good night

2009-03-29 @ 22:07:19 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sitter å kikar på Casino Royale med mamma och pappa. Den är grymt bra!! Speciellt öppningsscenen när dom springer å fajtas högt upp i luften på alla byggnadsställningar;) Fast jag tycker inte han är någon hundraprocentig "Bondare".. Vad tycker ni..?

Nej, nu blir det sängen för min det tror jag:) Tänkte gå upp tidigt i morrn för att plugga, så det är bäst jag är pigg när klockan ringer:)



Mayis säger också god natt:)



Enjoy;)

H

Klar!

2009-03-29 @ 19:29:21 Permalink Allmänt Kommentarer (10) Trackbacks ()

Tjenare!
Guess what? Äntligen är labbrapporten klar! Har suttit 3 timmar nu på eftermiddagen och fixat och donat med det sista, men nu är den färdig och inskickad. Känns soft;)
Lyckades till och med göra 2 diagram, wihoo!! Men inte på excel, hatar det där jävla programmet man fattar ju nada! Istället använde jag TI-Nspire. För er som skriver mycket matte projekt å sånt, ladda ner det, man kan göra ALLT!
I promise! Programmet är på engelska, men man fattar rätt bra ändå:P (Lätt för mig att säga..^^)

Måndag i morrn. Känns helt okej. Jag har ju alltid en sån där härlig sovmorgon på måndagr;D Börjar inte förrän 12. Men jag ska inte vara lat, nej det blir nog en mysig frukost och sen en massa plugg. Har kommit på att det är rätt smart att plugga på förmiddagen, då har man så mycket energi liksom, så kan man unna sig lite TV och bloggande på kvällen istället;)

Var när och hur pluggar du som bäst??




Maya hatar när jag pluggar. Hon tycker jag är skittrist!


Enjoy;)

H

Sommartid

2009-03-29 @ 10:40:59 Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

Hej på er,
jag springer runt här hemma hos Alex och känner mig allmänt förvirrad, alla klockor visar ju olika tider!! Haha.. Sommartiden är här!!!!! Wihoooooo!:D Jag vet i alla fall att jag har ställt om mobilen till rätt tid, så jag får hålla mig till att kolla på den;)

Hur gick det igår? Släckte ni ner för Earth Hour?  Alex och jag blev precis klara med våran middag, kycklingwook med ris och cashewnötter, till när timmen var kommen. Så vi satt i köket omringade av en massa tända ljus och käkade middag. Mysigt:) 

Idag vet jag inte vad som händer. Plugg när jag kommer hem åtminstone.. Hare gött:) 

Enjoy;)

H


Saturday

2009-03-28 @ 16:06:35 Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Halloj!
Allt bra? Jag mår toppen:) Sitter med stora biologipärmen framför mig under en gosig filt i soffan. Helt klart skönaste sättet att plugga på;)

Tycker jag har varit riktigt effektiv idag. Började med en joggingtur i snöblasket som kom i natt... (Snälla låt det bli vår!!).. Sen blev det frukost med päronen och sen en tur med Olympus.
När jag kom upp från stallet åkte böckerna fram.. Fortsatte med labrapporten från igår så nu är den nästan klar. Ända problemet är att jag är sämst på excel!! Jag behöver göra 2 linjediagram men det funkar ju för fan inte!! Det jag vill ha på x-axeln hamnar på y-axeln och tvärtom och dessutom ändras typ siffrorna. Varför ska det vara så jävla svårt?!  Aja.. Tar tag i det där i morrn..
Har hunnit med lite vanligt biologiplugg också.. Genetik, spännande va?:)

Får se vad som händer ikväll.. Men det finns 2 självklara saker:
 
1. Earth hour!!
2. Sverige - Portugal

Vad ska ni göra?

Enjoy;)

H

Labrapport..

2009-03-27 @ 19:01:01 Permalink Allmänt Kommentarer (18) Trackbacks ()

Hej på er,
sorry för sämsta uppdatering ever.. Har suttit i 2 timmar nu med en labrapport som ska in på måndag. Och nej, den här gången får jag inte skylla mig själv att jag har skutit fram rapporten för vi gjorde nämligen labben IDAG! Mysig helg va..? Hehe, nej, jag ska inte klaga. Det är ju faktiskt fredag (!), dessutom har jag hunnit ganska långt på rapporten så förhoppningsvis är den klar i morrn:)

Vad ska ni göra ikväll?
För min del blir det myskväll med mamma och pappa framför Let's Dance finalen. Det blir ryggbiff med potatisgratäng till middag och sen en massa smarriga nötter som mamma har köpt hem till när vi bestämmer oss för att bli soffpotatisar;) Hihi..:)


Kan det här vara kvällens vinnare tro..?



Mmm.. Nu känner jag hur det luktar mat! Chao!

Enjoy;)

H

Powerbars

2009-03-26 @ 16:27:58 Permalink Kommentarer (16) Trackbacks ()

Hej på er:)

Jag har precis bakat smarriga powerbars. Nyttiga, supergoda och perfekta som mellanmål! Dessutom går det både fort och är väldigt enkelt att göra dom;)




Powerbars
ca 12 st

1 dl cocosflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn eller musli
2 dl russin
2 st äggvitor

Mixa alla ingredienser i en matberdare tills det blir en kladdig massa. Baka ut massan på en plåt med bakplåtspapper till en kaka ca 20x20 cm. Skär kakan i 12 st bitar. Grädda i ugnen (175 grader) i cirka 15 min.
Låt svalna och bryt sedan isär barsen. Ät och njut!

Tips!
Vill man få en lite sötare smak kan man blanda i lite flytande honung:)

Enjoy;)

H

Våffeldagen

2009-03-25 @ 22:38:10 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Klart att det blev smarriga våfflor hos oss ikväll;)




Mmm..! Men med socker är bäst!





Mamma va våffeldrottning:)




Har du ätit nån våffla idag?

Enjoy;)

H

Onsdag

2009-03-25 @ 15:17:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej på er, allt bra?
Med mig är det sådär... Känner mig lite allmänt hängig. ni vet lite huvudvärk och trött.. Hoppas det blir bättre fram mot kvällen:)

Har inte gjort så jättemycket idag. Hade bara en lektion i morse, spanska prov.. Hehe, men jag tror det gick bra:) När jag kom hem blev det en tur med Olympus, sill lunch med mamma och sen plugg..
Men nu kände jag att jag behövde en liten blogg paus!! Blev ju inget inlägg igår heller:P

Vad mer.. Jo! Det är ju våffeldagen idag! Smarrigt!! Här blir det i alla fall våfflor ikväll, hur blir det för eran del?
Nån som har ett extra gott recept att dela med sig av..?
Jag gillar alla dess slag av våfflor! Älskar dom tjocka amerikanska som vi åt till frukost i 2 veckor när vi var i Florida.. Mmmm.. Men vanliga är också goda:) Bäst med socker på;)

Enjoy;)

H

Studentmössa!

2009-03-23 @ 21:08:17 Permalink Allmänt Kommentarer (18) Trackbacks ()

Hej på er!

Guess what I got today..? Min studentmössa!! Så jäkla nice. Fin är den också! Nu vill jag bara hitta en supersnygg studentklänning sen är jag redo! :D
I paketet kom också studentoverallen. Våran klass valde att beställa turkosa overaller eftersom det är våran program färg. Den är cool, nu ska alla få pimpa den så den blir ännu coolare!

Ååå va jag vill ta studenten nu... Men än ärt
vi inte där, mycket plugg väntar.. But we'll make it;)


Vad har ni gjort idag..?

Enjoy;)

H

Mysdag

2009-03-22 @ 21:19:40 Permalink Allmänt Kommentarer (15) Trackbacks ()

Hej på er:)

Idag har jag gjort i princip NADA..!
Och vet ni vad? Det har varit så himla skönt!!

Igår kväll var jag och Alex som sagt hos en kompis i Rosaholmen, (Skärholmen alltså;)) på födelsedags middag. Det var skitskoj:) God mat och dryck, guitar hero och massor av cashewnötter, kan ju inte bli bättre liksom;) I födelsedagspresent fick Gabi en pimpad cykel som verkade vara uppskattad :D Haha:D

Kom hem till Alex igen vid 2-tiden tror jag. Vi tog taxi hem, YEEEES vad jag älskar taxi!!:D Det var Robin, Alex kusins idé. Tack Robin:)

Vi fick pimpa Jannis student overall!







På promenad...:)





Vaknade strax efter 10 i morse. Sent för att vara jag haha. Hade sovit med duntäcke så jag var i princip blöt av svett, inte nice.. Bestämde mig i alla fall för att ta en promenad så jag gick till Alex garderob och rotade fram en tröja, jacka och skor. (Själv var man ju utrustad med kläder för fest liksom..) Jackan är en JL jacka som är så j*kla snygg!!! Kanske kan sno den..? Hehe..
Efter promenaden blev det frukost, sen framför TV:n i sängen i princip hela dan. Mys :)

Jahapp. Måndag i morrn. Några kul planer för veckan som kommer?

Enjoy;)

H

Party!

2009-03-21 @ 18:26:53 Permalink Allmänt Kommentarer (19) Trackbacks ()

Tjenis!

Idag är det lördag och jämn vecka = jobb..
Händelserik dag på coop.. Vill hitta ett annat jobb till sommaren.. Ska lägga ner lite krut på det nu!

Nog om jobb! Nu är jag hos Alex. Ska snart hoppa in i duschen och fixa mig lite för ikväll ska vi iväg till vår kära Gabi som har födelsedagsmiddag hos sig:) Ska bli skitskoj! Kan tänka mig att det kommer bli lite wii och guitar hero;)

Nej, nu ska jag gå och kolla till riset som står och kokar! Sen blir det dusch!

Ha en trevlig kväll:)

Grattis till farmor som fyller år idag:D


Enjoy;)

H


Friday

2009-03-20 @ 20:25:13 Permalink Allmänt Kommentarer (12) Trackbacks ()

Hej på er:)

Min dag har varit riktigt lugn och skön! Började med en mysig frukost med mamma sen blev det stallet och en långpromenad med Maya:)
Hade bara en lektion, svenska mellan halv 3 och 4 så det var nice. Egentligen känns det ju rätt lockande att stanna hemma istället för att åka till skolan för EN lektion en fredag eftermiddag.. Men jag är en duktig flicka;) haha...

Tänkte inte skriva så mycket idag utan lägga upp lite mobil bilder istället.. Så, enjoy!


Maya kommer alltid in och morgon myser med mig:)











Ännu ett vårtecken!




Maya sover mot växelspaken i bilen




Dagens mellanmål: Kesomacka med skinka, lin- och solrosfrön, äpple och apelsinjuice!



Enjoy;)

H