Kantarellsoppa med viltsmörgås

2009-09-30 @ 21:33:35 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ikväll blev det mat från skogen kan jag säga! En smarrig soppa på guldiga kantareller från skogen här där vi bor och till det grovlimpa med viltkött (vildsvin) på.



Ingredienser 4 port:
7-8 dl färska kantareller
1 gul lök
3 msk vetemjöl
8 dl köttbuljong (tärnning)
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1-2 msk madeira (sherry funkar också)
persilja

Skär kantarellerna i små bitar och hacka löken, stek sedan i smör i ca 10 min. Salta, strö på mjölet och späd med buljong. Tillsätt grädden och mjölken och låt sedan soppan sjuda i 10-15 min. Smaka av med madeira, salt och vitpeppar. Avsluta med att klippa lite persilja över soppan.

Enjoy;)

H


Kommentarer

Postat av: Malin

Har testat en av smakerna (fast nu minns jag såklart inte vad den heter, känner igen den om jag ser den) och den var helt okej :)

2009-09-30 @ 21:43:53
URL: http://getiton.blogg.se/

Postat av: Lovisa

sv; hehe okej :)

2009-09-30 @ 22:15:09
URL: http://lovisasundberg.blogg.se/

Postat av: hannasblogg

okej :D

2009-10-01 @ 12:58:24
URL: http://hannahirvasoja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback