Mellandagar.

2010-12-28 @ 20:59:29 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Hej, nu var det ett tag sen jag skrev här.
Det har varit mycket med jul, skola och jobb. Julen var mysig, jag försökte slappna av och ge mig själv julafton i klapp i form av en lugn varm dag med mina nära och kära. Det var värt allt :)

Nu kämpar jag på med skolan och förberedelser inför resan :)

Enjoy;)

H

En tanke nu kring jul.

2010-12-21 @ 14:38:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Brrrrrrrrr! It's freezing outside!
Jisses, nog för att jag bor på landet och är van vid kalla temperaturer (om det är -10 i stan så är det -20 hemma hos oss^^), men nu är det ju kallt inne på Drottninggatan också!
Igår missbedömde jag läget totalt och tog på mig alldeles för lite kläder. Fel jacka. Fel vantar. Ingen mössa. Big fail. Jag frös som en liten mus när jag huttrade fram längs med Drottninggatan för att handla de sista julklapparna. Julbelysningen gjorde mig dock lite varm inombords :)
Jag åkte tunnelbana en bit och fullkomligt njöt av värmen. Jag klev av vid Östermalmstorg och promenerade upp för rulltrapporna eftersom jag får panik av att det går så långsamt om man står still. När jag kommit hela vägen upp och gått genom spärrarna var det som att kliva rakt in i en isig vägg. BOOM! Kylan slog mig i ansiktet som en hink kallvatten! Jag spände alla muskler i hela kroppen och knep ihop händerna. Då slog det mig. Det finns faktiskt folk som sover i det här. Människor ligger längs med väggarna på utvigda metrotidningar med en filt virad kring kroppen. Vem är jag att gnälla som endast behöver utstå denna kyla i ett par minuter för att sen åka hem till ett varmt hus där luftvärmepumpen susar för fullt och elden sprakar i vedspisen?
Min jultanke går till dem.

Enjoy;)

H

Snöflingor.

2010-12-19 @ 20:15:59 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Idag har det singlat ner flingor här i Stockholm kan man säga. Kaosigt och läskigt på vägarna, det är viktigt att man tar det lugnt!

Annars då. Rätt seg efter en helg på jobbet. Men har målat naglarna och ätit laxpaj så för tillfället känner jag mig på ett ganska gott humör :)
Nu är det B-uppsats och jul som gäller ett tag framöver! Nu kör vi! ;)Enjoy;)

H

Nu är den här.

2010-12-17 @ 21:12:27 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Häromdan på tunnelbanan. Inte så mycket folk, en kvinna i övre medelåldern sitter framför mig. Hon ser väldigt normal ut i sin beigea kappa och glasögon. Hon fipplar med grejer, tar fram en portfölj, fipplar lite till. Öppnar portföljen, stoppar ner handen och tar fram en... IPAD! Jajamen, nu är den här. Precis som iphonen plötsligt en dag uppenbarade sig som tunnelbaneunderhållning har jag nu stött på min första ipadare. Jag har gått och väntat och verkligen funderat över när ipaden ska göra entré i kommunaltrafiken, och plötsligt är det ett faktum!
Så nu kan vi sitta där, alla vi som trånar men inte har råd! Men nej, jag är faktiskt inte avundsjuk. Ipaden är som en iphone för pensionärer med synfel.

Enjoy;)

H

Powernap.

2010-12-15 @ 14:47:15 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Har aldrig i hela mitt liv varit bra på det där med powernaps. Min kropp är liksom vaken när den är vaken,, och sover är den sover.. Ja just det. Hm.
I alla fall, jag lägger mig väldigt sällan i soffan mitt på dagen för att ta en "tupplur" på en halvtimme för att sen fortsätta som vanligt igen. Om jag försöker klarar jag oftast inte mer än 5 minuter utan att bli rastlös och full med spring i benen. Jag kan liksom inte slappna av mitt på dagen.
MEN. Hör och häpna, idag har jag tagit en POWERNAP! Den varade i ca 15 minuter, och under denna korta tid lyckades jag somna in stenhårt, så pass att jag fullkomligt flög upp ur soffan helt övertygad om att klockan var 8 på morgonen och att jag just hade försovit mig till skolan, när mobillarmet ringde.
Det var en läskig upplevelse måste jag säga. Så läskig att jag nog kommer undvika det där med powernaps i framtiden, även fast dagens lilla slummer säkerligen var välbehövlig :)

Enjoy;)

H

STUDY.

2010-12-14 @ 13:43:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


På torsdag skriver jag sista tentan för mitt första år på JMK. Det är kvantitativa forsknngsmetoder det handlar om. Det är komplicerat. Har på något underligt vis tagits tillbaka till matematikens värld, något jag verkligen inte hade förväntat mig den dagen jag fick mina IB-betyg. Jag var DONE med matte. Men icke. Inte ens en sån samhälls och ord-inriktad linje som journalistik kan hålla matematiken utanför mitt medvetande. Jag måste ta mig an den!

Sitter hemma i soffan med mystofflor och långkalsonger. Osminkad med håret i en slarvig hästsvans. Kaffekoppen är tom, nu igen. Har varit ute och D-vitamin-boostat en gång tidigare idag, ska nog ta mig en sväng till nu innan jag pluggar vidare. Jag SKA lära mig grejen med signifikanstest och mätnivåer! Hur kommer det sig att det var så mycket lättare på engelska i gymnasiet?? Maria, hjälp mig!!

Enjoy;)

H

På min önskelista.

2010-12-13 @ 22:39:25 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Från Have2have :)

Klicka för att stänga fönstret

Enjoy;)

H

Catch up.

2010-12-13 @ 22:17:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bad update på sistone.
Har varit lite mycke sista tiden. Nu är det tenta, B-uppsats, jobb och JUL (!) som väntar:) Sen ere Chile!:D

Enjoy;)

H