En tanke nu kring jul.

2010-12-21 @ 14:38:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Brrrrrrrrr! It's freezing outside!
Jisses, nog för att jag bor på landet och är van vid kalla temperaturer (om det är -10 i stan så är det -20 hemma hos oss^^), men nu är det ju kallt inne på Drottninggatan också!
Igår missbedömde jag läget totalt och tog på mig alldeles för lite kläder. Fel jacka. Fel vantar. Ingen mössa. Big fail. Jag frös som en liten mus när jag huttrade fram längs med Drottninggatan för att handla de sista julklapparna. Julbelysningen gjorde mig dock lite varm inombords :)
Jag åkte tunnelbana en bit och fullkomligt njöt av värmen. Jag klev av vid Östermalmstorg och promenerade upp för rulltrapporna eftersom jag får panik av att det går så långsamt om man står still. När jag kommit hela vägen upp och gått genom spärrarna var det som att kliva rakt in i en isig vägg. BOOM! Kylan slog mig i ansiktet som en hink kallvatten! Jag spände alla muskler i hela kroppen och knep ihop händerna. Då slog det mig. Det finns faktiskt folk som sover i det här. Människor ligger längs med väggarna på utvigda metrotidningar med en filt virad kring kroppen. Vem är jag att gnälla som endast behöver utstå denna kyla i ett par minuter för att sen åka hem till ett varmt hus där luftvärmepumpen susar för fullt och elden sprakar i vedspisen?
Min jultanke går till dem.

Enjoy;)

H


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback