Kantarellsoppa med viltsmörgås

2009-09-30 @ 21:33:35 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ikväll blev det mat från skogen kan jag säga! En smarrig soppa på guldiga kantareller från skogen här där vi bor och till det grovlimpa med viltkött (vildsvin) på.



Ingredienser 4 port:
7-8 dl färska kantareller
1 gul lök
3 msk vetemjöl
8 dl köttbuljong (tärnning)
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1-2 msk madeira (sherry funkar också)
persilja

Skär kantarellerna i små bitar och hacka löken, stek sedan i smör i ca 10 min. Salta, strö på mjölet och späd med buljong. Tillsätt grädden och mjölken och låt sedan soppan sjuda i 10-15 min. Smaka av med madeira, salt och vitpeppar. Avsluta med att klippa lite persilja över soppan.

Enjoy;)

H

Höst Autumn Otoño

2009-09-30 @ 10:20:17 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Det doftade höst under min joggingtur i morse. Me like.

















Idag är det fantastiskt väder ute. Det är kallt men soligt! Ska kika mailen och lite bloggar sen blir det nog en promenad i höstmyset!

Enjoy;)

H




Chaibars

2009-09-29 @ 18:39:02 Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()


Har kommit in på det här med chai som ni märker.. Det började med den fantastiska chailatten på Wayne's Coffee, sen blev det chaigröt till frukost och nu har jag även testat smaksättningen på mina müslibars :)




Ingredienser:
1 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn
2 äggvitor
1 dl russin
1 dl tranbär
2 krm malen kardemumma
2 krm malen ingefära
½ msk kanel

Blanda alltsammans i en matberedare tills det blir en jämn "gegga" (finns inget bättre ord att beskriva det med;)). Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och tryck ut det till en jämn rektangel. Dela kakan i ca 9 bitar med en kniv. Grädda i ugnen, 175 grader, i ca 15 min. Voilá!

Enjoy;)

H

Har slutat stressa och börjat leva!

2009-09-28 @ 23:11:40 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Så länge jag kan minnas har jag alltid stressat när jag åker kommunalt. Jag rusar alltid ner i rulltrapporna för att hinna med tunnelbanan även fast nästa kommer om 5 minuter, jag skyndar mig alltid för att på precisen hinna med en tidigare buss och jag kan aldrig gå långsamt mellan bytena utan jag småspringer alltid! Varför? Jag har ingen aning. Det är som att restiden är så hopplös, man vill liksom minimera den så mycket som möjligt. Komma hem så fort som möjligt, komma fram så fort som möjligt. Det värsta är när mina planer inte går i lås, när jag missar bussen eller tunnelbanan med ett par sekunder. Eftersom jag redan är så uppe i varv av all stress så blir jag helt tokig och väntetiden på nästa buss känns längre än en evighet.
Men nu är det slut med det där.
Jag har börjat med ett nytt beteende. Jag är lugn. Sansad. GÅR mellan bytena. STÅR STILLA i rulltrapporna. Och andas. Och fan va skönt det är! Vad gör det om jag missar en buss? Det kommer ju snart en annan liksom:) Har kommit på hur mysigt det är att åka stadsbuss till exempel. Istället för att sitta och stirra blint på klockan kan man i lugn och ro kika ut genom fönstret, lyssna på musik eller läsa en bok. Utan att ha stenkoll på tiden! Utan att överdriva kan jag säga att jag känner mig mycket gladare och piggare sen jag bytte attityd. Man börjar liksom automatiskt ha den här positiva lugna attityden till så mycket annat i livet.
Sluta stressa, stanna upp och njut..

Tack mamma för att du övertalade mig ;)

Enjoy;)

H

Update!

2009-09-27 @ 20:53:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jisses vad dagarna går! Helgen har rusat förbi i rasande fart och jag har haft jämt att göra kan jag lova:) Åkte hemifrån tidigt i fredags morse och kom inte hem förrän 1½ timme sen ungefär, därav den dåliga uppdateringen..

Helgen har varit lagom seg dagtid med en massa jobb.. Både fredag lördag och söndag.. Kvällstid har den varit desto bättre;)
Efter jobbet i fredags åkte jag hem till Lisette med en pava vin i väskan, hihi. Tillsammans med Lisettes (och min =) förstås) kompis Helena fixade vi den godaste middagen med pecannötspaj till efterrätt. Vi drack vitt och cider och efter ett par timmars tjejsnack gjorde vi oss i ordning för en kväll på stan. Helena hade kännt sig hängig hela veckan så hon hängde dessvärre inte med:/ Jag och Lisette däremot partade loss med ett par andra partysugna kompisar och hade en helt fantastisk kväll =) Vi kom i säng vid 4-tiden (en jäkla tur måste jag säga!!) och strax före 10 på morgonen ringde klockan, dags för jobb både för min och Lisettes del :P
Lördagen på jobbet var seeeeeeg. Slutade vid 21 och då var jag riktigt mör kan jag säga. Då var det gosigt att åka hem till Alex <3 Var hemma hos Alex granne en stund och kollade på film innan vi gick hem och jag kurrade ner mig i Alex sköna säng. Me like 1.40 sängar! Synd bara att jag inte kunde ligga kvar lite längre:/ 06.00 ringde klockan i morse och det var dags för jobb igen.. Slutade vid 18 ikväll och då var det raka vägen hem :)



Hanna gillar pecannötspaj




T-banan i morse... Gäsp...



Hur har eran helg varit?

Enjoy;)

H


Myskväll

2009-09-24 @ 21:04:06 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


Me like myskvällar. Igår blev det sushi tillsammans med A <3 Godast maten ever. Tror aldrig vi kommer få nog, hehe..;)



By the way, har skrivit in mig på körskolan idag! Känns nice, lite vuxet faktiskt..;)

Enjoy;)

H



Mellanmål

2009-09-24 @ 17:08:28 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


Älskar mellis.






Idag fick det bli kiwi, plommon och müslibars :)


Enjoy;)

H

Höst!

2009-09-23 @ 09:07:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gula löv susade omkring på Valhallavägen igår. Me like! Hoppas det är likadant idag..:) Har bestämt mig för att ha en ny inställning till hösten;) Brukar alltid tycka den är så dryg men i år ska jag uppskatta den!
Nu blire jobb..!



Enjoy;)

H

I just couldn't resist...

2009-09-22 @ 21:49:36 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()




Det fick bli en liten reseguide från Akademibokhandeln för 139 spänn:)


Enjoy;)

H

Home sweet home

2009-09-21 @ 22:24:21 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


God kväll på er..:)
Har varit på jobbet ikväll mellan 5 och 9, en riktig snabbis men ibland har man helt enkelt korta dagar.. :) Det bästa av allt var när jag sprang ut genom porten i högsta hastighet för att hinna med tunnelbanan, helt plötsligt öppnas en dörr till en bil som jag nyss sprungit förbi och tro det eller ej men där satt storasyster och pappa och väntade på mig:D Gissa om jag blev glaaaad?! Så jäkla skönt. Tack storasyster och pappsi!

Kom ju hem nästan en hel timme tidigare än planerat så jag han kika lite på "Svenska Hollywood fruar". Seriöst, jag tycker det är så sjukt så man tappar hakan. Dom snackar om sina liv där största problemen handlar om vilka skor som passar bäst till jeansen. De har ingen WHAT SO EVER aning om hur ett normalt riktigt liv är. Men dom är ju grymt underhållande i alla fall;) Eller håller ni inte med?



Enjoy;)

H

Resan bokad!

2009-09-21 @ 14:47:06 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Om ungefär en månad drar jag och 4 brudar (muppar) till the place of Harry Potter = LONDON!! Vi har snackat om att åka iväg på en resa tillsammans och nu blir det äntligen av :) Vi ska vara borta över en helg (fredag-måndag) och det lär bli ett par fullspäckade dagar kan jag lova. Shopping, sightseeing och party!!
Längtar längtar längtar..! Vill åka röd londonbuss, tihi xD

 

Starbucks i Cambridge när jag va där för 1 ½ år sen. Mys!


Nu blire jobb!

Enjoy;)

H

Hemma..:)

2009-09-20 @ 23:15:27 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hej på er,
har just krypit ner under täcket med laptopen i högsta hugg efter en dag på jobbet.. I morrn är det kvälls jobb så jag har förmiddagen fri, tror jag ska försöka ta en sovmorgon..:) Känner att jag måste sätta mig ner och planera hösten lite grann så det ska jag också försöka få gjort..
Nej, nu ska jag snart sova.


Ska sussa som Mayis.. :)


Enjoy;)

H

 

Chiles nationaldag (var i förrgår..)!

2009-09-20 @ 10:23:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Halloj!
Dålig update på sistone, ledsen för det..
I fredags var det Chiles nationaldag (!!) :) Chilenare är lite som norrmän, det där med nationaldag är ganska viktigt och ska absolut firas, vilket jag tycker är skitskoj! Vi svenskar är så jäkla tråkiga, det enda som händer 6 juni är liksom att bussarna har svenska flaggor på sig.. I alla fall. Jag var med och firade nationaldagen igår hos en kompis till Alex familj som samtidigt firade sin födelsedag. Det blev en kul kväll med empanadas, pebre och annan spännande chilensk mat och förstås lite fotboll på det;)



Nu sitter jag fullt påklädd, sminkad, friserad och grejad (= helt redo) för att snart dra mig till jobbet. It SUCKS att jobba idag.. hade mycket hellre gått och lagt mig brevid A i sängen och legat där hela dagen framför TV:n.. Men men,, får tänka money. Haha.

Nej, nu ska jag kika vidare på lite bloggar innan jag drar.

Enjoy;)

H

Chaigröt

2009-09-18 @ 13:37:10 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Testade på en ny spännande grötvariant till frukost idag:) Grundreceptet hittade jag på Mollys Hälsblogg, ändrade på en del småsaker så det här är min egna verision.



Ingredienser 1 portion:
1 dl havregryn
2, 5 dl vatten
1 msk kokosflingor
1 msk solrosfrön
1 msk malen kanel
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
salt

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt det sedan stå och tjocka till sig ca 10 min på svag värme, glöm inte att röra nästan hela tiden, det bränner lätt fast i botten av kastrullen.


Nu ska jag göra mig i ordning och dra iväg till jobbet:) 

Enjoy;)

H

Det blev en fika på Wayne's..

2009-09-17 @ 21:50:55 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Härliga mysiga Wayne's..;)
En latte smaksatt med karamell och vit choklad (smakade typ bara karamell), en god ost och skink macka och en massa snack!

¨


Enjoy;)

H